Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 jul 2018

‘Apple werkt aan koptelefoon van de toekomst’

Apple is geen onbekende wanneer het aankomt op koptelefoons. Het zou goed kunnen dat de standaard oordopjes die bij een iPhone worden geleverd tot ‘s werelds meest populaire horen, omdat iedereen ze gebruikt. Maar als je net iets meer wilt, dan zijn er natuurlijk verschillende andere koptelefoons beschikbaar. In die markt zou Apple een koptelefoon willen lanceren die gebruik maakt van een geavanceerde techniek.

Apple’s koptelefoon van de toekomst

Het bedrijf heeft overigens al in 2016 een patent aangevraagd voor de zogenaamde spatial headphone transparency. Het is een koptelefoon die gebruik maakt van een soort van noise cancelling techniek, maar tegelijkertijd ook weer niet. In plaats van dat de koptelefoon het omgevingsgeluid wegfiltert, zou hij dat gaan mixen met de muziek. Op die manier moet je als gebruiker het idee krijgen dat je geen koptelefoon op je hoofd hebt zitten.

De nieuwe techniek moet er voor zorgen dat het net luikt alsof je voor een speaker staat en dat daar het geluid van daar komt. Op die manier is het geheel een stuk natuurlijker en word je minder vermoeid wanneer je een hele tijd een koptelefoon op je hoofd hebt zitten met noise reduction. Het onderstaande patent geeft schematisch aan hoe alles zou werken.

koptelefoon

De nieuwe koptelefoon zou inmiddels al in ontwikkeling zijn en zou losstaan van de Beats-reeks die het bedrijf een paar jaar geleden overnam. De koptelefoon zou gebruik van maken van twee standen. Een optie om het omgevingsgeluid helemaal te filteren voor een zo optimaal mogelijke muziekervaring of omgevingsgeluid op een transparante manier doorlaten.

En heel erg lang zouden we er niet op hoeven te wachten. de nieuwe lijn aan koptelefoons zou volgend jaar al in de winkel komen te liggen. Dat klinkt nog ver weg, maar als je bedenkt dat het over vijf maanden alweer 2019 is, dan is dat eigenlijk niet meer zo ver. De kans is wel dat het pas in september 2019 op de markt komt. Meer over Apple vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan koptelefoon van de toekomst’
Sluiten