Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 11 apr 2018

‘Gebogen iPhone maakt Apple biljoen dollar waard’

Meerdere berichten geven aan dat Apple bezig zou zijn met een iPhone met een gebogen scherm. Het ontwikkelen van MicroLED displays zou hier mogelijk een belangrijke rol in spelen. Volgens analist Daniel Ives zouden onder andere de geruchten over de innovatieve iPhone ervoor kunnen zorgen dat Apple als eerste bedrijf een biljoen dollar waard wordt.

Voor 2019 een biljoen dollar waard

De analist gelooft dat naast de gebogen iPhone, ook de nieuwe iPhones en de OLED displays ervoor zouden kunnen zorgen dat Apple gebruikers in de nabije toekomst massaal nieuwe toestellen gaan kopen.

Hij verwacht dat meer dan 350 miljoen gebruikers nog voor 2019 hun iPhone zullen upgraden. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat Apple voor het einde van het jaar een market cap bereikt van een biljoen dollar.

Opvouwbare iPhone

Apple koopt massaal eigen aandelen terug

Op het moment is het bedrijf zo’n 862 miljard dollar waard en op zich is het niet onvoorstelbaar dat de waarde nog wat omhoog schiet naar de biljoen dollar. Er spelen echter ook nog andere factoren, waardoor de voorspelling van Ives nogal ambitieus lijkt.

Apple is namelijk van plan om, vanwege de onlangs aangenomen Republikeinse belastingplannen, voor ruim 252 miljard dollar aan aandelen weer terug te kopen.

De afgelopen paar jaren is het bedrijf al veel van de eigen aandelen weer aan het opkopen en volgens Citi analisten zou het tempo waarin dit gebeurt alleen maar omhoog gaan. Uiteindelijk zouden er zo’n 10 procent minder uitstaande aandelen zijn.

Apple winkel

Bijkomende kosten

Met het terugkopen van de aandelen zou  de waarde van de aandelen behoorlijk kunnen stijgen, aangezien ze hierdoor wat schaarser worden.

Bij het terugkopen van aandelen komen echter ook behoorlijk wat kosten kijken, waardoor het toch onwaarschijnlijk lijkt dat de beurswaarde van Apple dusdanig gaat stijgen dat het bedrijf een biljoen dollar waard wordt.

We zullen tegen het einde van het jaar vanzelf zien of de voorspellingen ook realiteit worden. Als Apple inderdaad binnenkort met een gebogen iPhone komt, kunnen de zaken weer anders voor staan. Overigens zou de iPhone maker zich voor de gebogen schermen van de toestellen wenden tot LG. Samsung zou een te groot risico zijn.

BGR

Reageer op artikel:
‘Gebogen iPhone maakt Apple biljoen dollar waard’
Sluiten