Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 21 nov 2017

Apple wil al zijn producten van honderd procent gerecycled materiaal gaan maken

Apple steekt het niet onder stoelen of banken zo duurzaam mogelijk te werk te willen gaan. In een recent interview hebben ze weer laten weten dat ze als doel hebben al hun producten van honderd procent gerecycled of hernieuwbaar materiaal te maken.

Apple’s ambities zijn geen geheim

Het is geen nieuws dat Apple duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo staan er rondom het Apple Park (bet bedrijf’s hoofdkantoor) maar liefst 8000 bomen geplant om carbon uit de lucht te filteren, en zijn er nog tientallen beslissingen genomen die de duurzaamheid van het gebouw ten goede komen. Er is aardig wat kritiek geleverd op dit wellicht toch niet zo duurzame gebouw, maar dat laat het techbedrijf links liggen.

Apple

Apple wil honderd procent gerecyclede producten maken

In een recent interview met news.com.au vertelde Lisa Jackson, Apple’s vice president van environment, policy and social initiatives, dat het bedrijf hard bezig is niet alleen hun werkomgeving maar ook al hun producten te verduurzamen. Het techbedrijf heeft toegezegd om hun producten te gaan maken van honderd procent gerecycled- of hernieuwbaar materiaal. Jackson zegt daarover dat ze er hard aan werken om dit doel te verwezenlijken.

”What we’ve committed to is 100 percent recycled material to make our products, or renewable material” – Lisa Jackson

Volgens Jackson is Apple het enige bedrijf in de technologische sector die aan het proberen is alle producten van gerecycled materiaal te maken. Er wordt natuurlijk wel veel gesproken over het recyclen van elektronische apparaten. Deze onderdelen worden alleen niet direct gebruikt voor nieuwe apparaten.

apple
Foto van Lisa Jackson

Op het matje bij Amnesty International

Een recent rapport van Amnesty International wees Apple op hun rol in het graven naar kobalt. In de hele tech-industrie zijn zij hierin de grootste. De hoeveelheid producten die het Amerikaanse techbedrijf verkoopt is enorm, maar dit mag ze niet stoppen om op zoek te gaan naar milieuvriendelijkere alternatieven. Het is mooi dat het bedrijf duurzame ambities heeft, maar de stap naar het daadwerkelijk duurzaam produceren lijkt nog niet zo’n gemakkelijke te zijn.

Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat Apple een manier heeft bedacht om alle producten van honderd procent gerecycled materiaal te maken. Deze nieuwe HomePod zal is sowieso nog niet gemaakt van oude apparaten. Maar, dat maakt hem op dit moment niet minder tof,

Reageer op artikel:
Apple wil al zijn producten van honderd procent gerecycled materiaal gaan maken
Sluiten