Apple 14 mrt 2019 Ilona Braam

Drie manieren waarop Apple veel geld zou kunnen verdienen in de gezondheidssector

Waar de Apple Watch lange tijd eigenlijk niet zoveel meer voor je gezondheid deed dan het bijhouden van je workouts, heeft Apple vorig jaar met het nieuwe model een duidelijke stap gezet richting de gezondheidszorg. Eerder dit jaar liet Tim Cook weten dat de gezondheid “de grootste contributie aan de mensheid” zal gaan worden van het bedrijf. Dat is nogal een streven, maar ze zijn al goed op weg met de ECG feature van de Apple Watch Series 4, die al meerdere mensen zou hebben gered. Uiteraard gaat het echter nog steeds om een bedrijf en is het de bedoeling dat er ook gewoon geld wordt verdiend. Op deze drie manieren zou Apple zijn winst behoorlijk kunnen vergroten in de gezondheidssector.

Meer gezondheidsfeatures wearables

Loup Ventures analist Gene Munster is van mening dat Apple behoorlijk wat zou kunnen verdienen op de gezondheidsmarkt. Hij gelooft dat het bedrijf meer elementen in zijn smartwatch zou kunnen stoppen om de gezondheid in de gaten te houden, waardoor de wearable aantrekkelijker zou worden voor zorgverleners. Ook de AirPods zouden hier uiteindelijk in rol in kunnen spelen door met vergelijkbare features te komen, waardoor ze een goedkopere manier zouden worden om patiënten te monitoren dan op het moment het geval is. Volgens de analist zouden de wearables binnen de komende vijf jaar goed kunnen zijn voor acht procent van de totale verkopen van het bedrijf, waar dat op het moment nog vijf procent is.

Apple Watch Series 4 ECG ondersteuning

Data patiënten verkopen

Niet alleen door het verkopen van de wearables zou Apple geld kunnen verdienen in de gezondheidssector. Ook met het verkopen van minder tastbare dingen, zoals patiënten gegevens zou het bedrijf extra geld binnen kunnen halen. Met toestemming van patiënten zou bijvoorbeeld verzamelde data van de wearables gefilterd en geanalyseerd kunnen worden, waarna deze gedeeld zou kunnen worden met zorgverleners voor een beter inzicht in de gezondheid van de gebruikers. Muster ziet een scenario voor zich waarbij zorgverleners Apple per gebruiker elke maand een bepaald bedrag geven om toegang te krijgen tot deze waardevolle informatie. Dit zou uiteindelijk tijd en geld kunnen besparen en ervoor zorgen dat diagnoses efficiënter kunnen geschieden. Het feit dat Apple erom bekend staat zorgvuldig om te gaan met de privacy van gebruikers zou verder ook een groot voordeel zijn met het oog op toekomstige concurrentie.

Apple gezondheidsdienst

Als derde punt is er nog de zogenaamde gezondheidsdienst. Eerder dit jaar liet Cook weten dat Apple zo’n soort dienst zal gaan lanceren, maar wat we er precies van moeten verwachten is nog onbekend. Wel kunnen we ervan uitgaan dat de iPhone-maker al heeft bedacht hoe ze eraan kunnen verdienen en mogelijk wordt de dienst gekoppeld aan de Apple Watch om deze nog aantrekkelijker te maken. Verwacht wordt dat alles pas in september onthuld zal worden, tijdens het grote Apple event waar we mogelijk ook een nieuwe smartwatch te zien krijgen met extra gezondheidsfeatures.

In de tussentijd wachten we ook al een behoorlijke tijd op de nieuwe AirPods 2, maar volgens de berichten zouden ze eind deze maand eindelijk onthuld worden.

PhoneArena

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Drie manieren waarop Apple veel geld zou kunnen verdienen in de gezondheidssector
Sluiten