Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 29 augustus 2017

Apple Glasses gaan iPad en misschien zelfs iPhone van de troon stoten

Verschillende grote tech-bedrijven hebben al geprobeerd Augmented Reality te introduceren bij het grote publiek. Allemaal met weinig tot geen succes. De verwachting is dat Apple Glasses groot kunnen, en ook daadwerkelijk gaan worden.

Apple kan Augmented Reality groot maken

Google Glass sloeg, net als producten van andere bedrijven, niet aan bij de consument. Deze mislukte pogingen tot een slimme bril geven Apple de mogelijkheid om wel de aandacht van de consument te krijgen en hopelijk ook vast te houden.

Analisten Gene Munster en Bernstein’s Toni Sacconaghi, de grootste analisten binnen de industrie, verwachten dat Apple Glasses, zoals de augmented reality bril van Apple wellicht gaat heten, heel belangrijk gaan worden voor Apple.

Het is bekend dat Apple’s Tim Cook heel enthousiast is over Augmented Reality. Op dit moment komt 70 procent van de opbrengsten van Apple nog van de iPhones. Er zal een moment komen dat Apple een nieuw big thing gaat produceren. De kans is groot dat dit smartglasses zijn.

Apple Glasses
Google Glass

Apple Glasses kunnen iPhone gaan vervangen

Sacconaghi zegt dat dit geen onlogische stap is voor Apple aangezien ze zowel de middelen hebben om in de technologie achter Augmented Reality te investeren, als om te investeren in de software die bij dit soort apparaten hoort.

Volgens Munster gaan smartglasses van techgigant ongetwijfeld groter worden dan de iPhone. Sacconaghi voorspelt dat de smartglasses groter worden dan de Apple Watch en net zo succesvol zal worden als de iPad. Bernstein’s analist Sacconaghi dekt zichzelf wel in door nog aan het statement toe te voegen dat de kans altijd blijft bestaat dat er een te grote buzz is rondom Augmented Reality en de toepasselijkheid ervan overschat wordt.

Apple Glasses

Slim van de beste man om dit te zeggen. Mochten de smartglasses van Apple die hij eerst de hemel in prees toch floppen, dan heeft hij alsnog weinig verkeerds gezegd.

Het dragen van een bril voor Augmented Reality is op dit moment een concept waar het grote publiek nog niet echt warm voor loopt. Wie weet komt daar in de toekomst verandering in. Apple heeft in ieder geval altijd genoeg plannen (waarvan wij maar 1% weten) op de plank liggen. Zo ook de zelfrijdende bus die tussen de verschillende Apple campussen moet gaan rijden. Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Apple Glasses gaan iPad en misschien zelfs iPhone van de troon stoten
Sluiten