Nederlandse designer geeft voorproefje op Apple Glasses

Op dit moment is iedereen bezig met Apple’s HomePod. De slimme speaker gooit hoge ogen op audiogebied, maar Siri blijft belabberd functioneren. Niet geheel verrassend, gezien de HomePod er bijna niet was geweest. Apple is ondertussen druk bezig met zijn volgende grote project: een slimme bril. De afgelopen jaren werd het steeds duidelijker dat Apple grootse plannen heeft voor zijn smart glasses, de Apple Glasses.

Augmented reality Apple Glasses concept

Vorig jaar voorspelde de prominente analist Gene Munster al dat de AR Apple Glasses groter gaan worden dan de iPhone. Ja, dat las je goed. Groter dan het iconische product dat overal en door iedereen gebruikt wordt. Daarvoor moet het project niet alleen slagen, zoals de Apple Watch, maar echt een nieuwe manier van leven worden. Zitten we binnenkort elke avond met een augmented reality bril op de bank?

Gezien Tim Cook’s recente opmerkingen over augmented reality, krijgen we daar op zijn vroegst in 2020 pas antwoord op. Naar verluidt worden de brillen geproduceerd door het vrij onbekende Quanta. De Apple Glasses draaien op een nieuw besturingssysteem genaamd rOS (Reality Operating System). Althans, als we gelekte informatie moeten geloven.

Augmented reality Apple Glasses bril Augmented reality Apple Glasses bril Augmented reality Apple Glasses bril

Maar hoe gaan de speciale brillen eruit zien? Dat weet nog niemand, behalve medewerkers van Apple zelf. De Nederlandse ontwerper Martin Hajek liet echter alvast zijn visie los op het project. Er wordt volop gespeculeerd dat Apple’s bril er uit ziet als een normale bril, in plaats van een subtieler design zoals de Google Glass. Hajek geeft daar een voorproefje op middels nieuwe concept renders.

Augmented reality Apple Glasses bril Augmented reality Apple Glasses bril

Het gaat hier dus om een concept, een stukje fantasie. De kans dat Apple’s augmented reality bril er echt zo uit gaat zien, is zeer klein. Hajek ziet een metalen montuur van hoge kwaliteit voor zich. Daarin kan de techgigant de benodigde antennes verwerken. De controversiële notch van de iPhone X wordt geïmplementeerd voor de sensoren. Nogmaals, het gaat hier om een fantasievol voorproefje. Zou jij hiervan onder de indruk zijn? Check ook Tim Cook’s recente opmerkingen over augmented reality.

 

Reageer op artikel:
Nederlandse designer geeft voorproefje op Apple Glasses
Sluiten