Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jun 2019

Apple harkt kopstuk Disney Plus weg voor eigen Netflix-killer

Netflix had jarenlang het rijk alleen, maar nu zit de concurrentie het bedrijf op de hielen. Zowel Apple als Disney lanceren dit jaar nog hun eigen Netflix-killer. Dan hebben we het natuurlijk over Disney Plus en Apple TV Plus.

Disney Plus vs. Apple TV Plus vs. Netflix

Allebei richten ze niet alleen hun vizier op Netflix, maar ook op elkaar. Die rivaliteit komt nu al fors op gang, ook op het gebied van talent en personeel. Dan hebben we het niet over wat programmeurs die overstappen, maar de vice-president van Disney Plus International.

Nog voor de lancering van Disney’s dienst is zij namelijk overgestapt naar Apple. Dan hebben we het over Chiara Cipriani. Haar LinkedIn-profiel is haastig leeggemaakt, maar het internet vergeet gelukkig niks.

Uit haar LinkedIn-profiel (profiel is inmiddels leeg, dus we linken naar een mirror) blijkt dat ze sinds begin vorige maand als directeur van Apple TV Plus aan de slag is gegaan. Vanuit Londen is ze verantwoordelijk voor Afrika, Midden-Oosten en Europa. Grotendeels dus exact wat ze al deed bij Disney.

Chiara Cipriani, VP Digital, Disney Ad Sales and Promotions Team

Niet het enige lijntje

Opvallend genoeg is haar overstap niet het enige lijntje tussen Disney Plus en Apple TV. Bob Iger, de CEO van Disney, zit bijvoorbeeld nog altijd in de raad van bestuur van Apple. Onlangs bevestigde Iger nog dat hij daarin zal blijven. Wel is afgesproken dat hij niet deelneemt in vergaderingen over Apple TV Plus.

Disney Plus zal later dit jaar in de Verenigde Staten van start gaan, in 2020 volgt Europa. Daar gaan abonnees €6,99 per maand voor betalen. Geruchten wezen op een bèta-test in Nederland, waar daar hebben we sindsdien niks meer van vernomen.

Apple TV Plus zal later dit jaar wel meteen al in meer dan honderd landen beschikbaar zijn. Van die streamingdienst is de prijs nog niet bekend. Het wordt interessant om te zien hoe Apple’s aanbod eruit gaat zien. Waar Disney uit decennia aan eigen oude content kan putten, moet Apple het vooral van nieuwe producties hebben. Maar goed, daarvoor hebben Tim Cook en Co. wel grote namen als Steven Spielberg, J.J. Abrams en Oprah Winfrey voor binnengehaald.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Apple harkt kopstuk Disney Plus weg voor eigen Netflix-killer
Sluiten