Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 jan 2019

‘Apple komt dit najaar met eigen koptelefoon’

Een paar jaar geleden nam Apple de koptelefoonmaker Beats over voor een flink bedrag. De verwachting was toen dat Apple er in de toekomst voor zou kiezen om earbuds van Beats mee te leveren bij aankoop van een nieuwe Apple-device. Daar is niks van terechtgekomen. Sterker nog, Apple is los van Beats bezig om de markt van earbuds te veroveren met hun Airpods. En dit najaar zou het goed kunnen dat je ook met een over-ear headphone van Apple over straat kan lopen.

De over-ear headphones van Apple

Dat is althans wat valt af te leiden van een rapport waar Bloomberg zijn handen op heeft gelegd. Dat rapport gaat over Sonos, dat er voor zou kiezen om naast zijn speakers ook met headphones te komen. In datzelfde rapport staat dat Apple in de tweede helft van 2019 zijn eigen over-ear headphone zou gaan lanceren volgens bronnen die dicht bij de ontwikkeling staan.

Apple Store Apple logo Apple iPhone XI

Het is niet voor het eerst dat er wordt gesproken over een headphone van Apple. Begin 2018 liet een industrie-insider al weten dat er aan zoiets gewerkt werd. Het product zou een mix gaan worden tussen hetgeen dat Apple had geleerd van Beats aan de ene kant en zijn Airpods aan de andere kant. Daarmee zou het een headphone gaan worden die in het hogere segment van de markt terecht zou gaan komen en je er dus straks de hoofdprijs voor zou gaan moeten betalen.

De headphone zou makkelijk gekoppeld moeten worden aan de Apple devices en gebruik maken van noise cancellation, zodat je perfect kunt genieten van je muziek. De ontwikkeling zou wel een kleine vertraging op hebben gelopen, waardoor hij nu pas eind 2019 zou gaan verschijnen.

Tot die tijd zijn de noise cancellation headsets van Bose en Sony nog altijd de way to go. Een review van de Sony WH-1000X M3 koptelefoon vind je hier.

Reageer op artikel:
‘Apple komt dit najaar met eigen koptelefoon’
Sluiten