Daniel Koster
Daniel Koster Tech 5 okt 2015

Apple heeft de iPhone 6s nagenoeg waterdicht gemaakt zonder dit te vertellen

Je kon eerder op WANT lezen dat de iPhone 6s (Plus) naar verluid waterdicht zou zijn. Toch werd dit met enige korrel zout genomen. Waarom zou Apple namelijk een iPhone ontwikkelen die waterdicht is, maar dit niet aan de wereld verkondigen. Nu zijn er nieuwe berichten omtrent dit vraagstuk en wat blijkt, de iPhone 6s (Plus) is in ieder geval een stuk waterdichter dan zijn voorgangers. Lees hieronder hoe!

Waterdicht, maar hoe?!

Apple heeft op een paar manieren ervoor gezorgd dat hun nieuwe vlaggenschip aantoonbaar beter een dosis water kan weerstaan. Hierbij hebben ze ten eerste de onderdelen op een nieuwe manier verpakt. De rand is breder geworden waardoor de elektronische onderdelen van de nieuwe iPhone beter tegen externe zaken zoals water worden afgeschermd. Ten tweede zijn alle kabels, het moederbord en ander elektronische onderdelen verpakt met waterdicht materiaal. Dit is een originele manier van het waterdicht maken van een mobiele telefoon. Normaliter worden namelijk externe poorten waterdicht gemaakt, de iPhone maakt de aparte elektronische onderdelen waterdicht. Door middel van deze twee vernieuwingen is de iPhone 6s dus nagenoeg waterdicht, indrukwekkend!

Voorzichtigheid geboden!

Nu moet je wel oppassen met het onder water nemen van je nieuwe iPhone 6s (Plus). Het is namelijk niet voor niets dat Apple niet verkondigt dat-ie totaal waterdicht is. Waar experimenten hebben aangetoond dat-ie het een tijd lang volhoudt onder water, is er de kans dat-ie het alsnog begeeft. De mobiele telefoon is namelijk niet volledig en bij elk denkbaar scenario (zoals op grote dieptes) waterdicht. Wanneer je ‘m echter per ongeluk in het water laat vallen zou er door de nieuwe innovaties niks aan de hand moeten zijn. Wees in ieder geval voorzichtig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple heeft de iPhone 6s nagenoeg waterdicht gemaakt zonder dit te vertellen
Sluiten