Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 okt 2020

Apple’s Hi, Speed evenement: 5 dingen die je misschien gemist hebt

Tijdens het Hi,Speed evenement kondigde Apple een aantal nieuw dingen aan. De grootste aankondiging van de avond was natuurlijk de komst van de iPhone 12-serie. Maar er was meer.

We begrijpen het helemaal als je bepaalde zaken gemist hebt. De focus van Apple lag dan ook voornamelijk op die nieuwe iPhone 12 en daardoor misschien die van jou ook wel. Daarom hebben we 5 aankondigingen voor je op een rij gezet die je misschien gemist hebt.

#1 Apple’s 20W oplader

Het is mogelijk om je iPhone 12 op te laden met de nieuwe 20W USB-C adapter van Apple. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde de adapter gisteravond. Gezien het feit dat opladers niet meegeleverd worden met de nieuwe smartphones, is het mogelijk om de adapter los te kopen.

De 20W USB-C adapter is voor €25 te koop in de Apple Store.

De nieuwe apdapter (Afbeelding: apple)

#2 Apple introduceert Intercom

Tijdens de onthulling van de HomePod mini werd er ook gesproken over Intercom. Het is een nieuwe tool waarmee het mogelijk is om binnenshuis te communiceren met elkaar. Wanneer je op verschillende etages HomePods hebt staan, is het mogelijk om een spraakbericht naar een van de slimme speakers te sturen.

Daarnaast is deze functionaliteit ook te gebruiken met een Apple Watch, iPhone, iPad of AirPods. Op die manier komt je bericht dus altijd aan bij de persoon waarvoor hij bedoeld is.

Intercom (Afbeelding: Apple)

#3 Apple introduceert Beats Flex

Eerder deze week verdwenen een aantal Beats-producten uit de Apple Store. De verwachting was dat dit te maken had met de komst van de AirPods Studio, maar de koptelefoon van Apple kwam niet. Al wil dat uiteraard niet zeggen dat het bedrijf uit Cupertino niets introduceerde op het gebied van audio.

De nieuwe Beats Flex, volledig draadloze oordopjes, kwam niet voorbij in de presentatie. Na afloop werden de oortjes stilletjes toegevoegd aan de Apple Store. De Beats Flex doen 12 uur met een enkele lading en is voorzien van een mechanische verbinding waardoor de muziek stopt wanneer je de oortjes tegen elkaar plaatst. Wanneer je ze weer van elkaar afhaalt zal de muziek dus verder gaan met spelen.

Ze kosten €49,95 en zijn vanaf 21 oktober leverbaar.

De Beats Flex (Afbeelding: Apple)

#4 Opladen met MagSafe

Wie gisteravond Apple’s presentatie gekeken heeft, zal zonder twijfel de term MagSafe voorbij hebben horen komen. Maar misschien heb je even gemist wat dit nu precies inhoudt.

MagSafe is een slimme manier om je iPhone 12 draadloos op te laden. Zoals je misschien wel weet van oudere MacBook modellen zijn deze opladers voorzien van magneten. Hierdoor is het mogelijk om de draadloze oplader in een hoesje te verwerken, waardoor jij je smartphone op elk gewenst moment op kunt laden. Zonder dat je daarvoor op een vast punt hoeft te zitten.

Naast de MagSafe technologie introduceert het dus ook de accessoires, zoals de hoesjes, om er zo goed mogelijk gebruik van te kunnen maken. Een van deze accessoires is de MagSafe Duo. Met deze oplader is het mogelijk om je Apple Watch en je iPhone tegelijkertijd draadloos op te laden. Handig!

Draadloos laden met de MagSafe Duo. (Afbeelding: Apple)

#5 Dolby Video

Apple heeft met de iPhone 12-serie een grote stap gezet op het gebied van het camerasysteem. Het is mogelijk om video’s in HDR te schieten met Dolby Vision. Vervolgens zijn de video’s via deze weg ook direct te bewerken in de foto-app.

Alle aankondigingen van Apple’s Hi, Speed evenement nog even teruglezen? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple’s Hi, Speed evenement: 5 dingen die je misschien gemist hebt
Sluiten