Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 13 mrt 2018

‘Apple HomePod vanaf april in Europa te koop’

De Apple HomePod is momenteel alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië te koop, maar daar kan wel eens snel verandering in komen. Volgens een nieuw gerucht arriveert Apple’s slimme speaker snel op het Europese vasteland.

Een goed ingelichte bron binnen de Franse muziekdivisie van Apple claimt dat de Europese verkoop in april start. Hij noemt Frankrijk en Duitsland specifiek, maar over Nederland is nog niets bekend.

Apple maakt haast bij uitrol Apple HomePod

Bron van het gerucht is Steven Huon, een Franse Apple-medewerker. Hij wordt door Apple vaker ingezet om tactisch informatie te lekken. Zo gaf hij in augustus al een eerste hint naar de naam iPhone X, terwijl wij nog overtuigd waren dat het volgende topmodel gewoon iPhone 8 zou gaan heten.

Het gerucht sluit ook aan bij Apple’s plannen. Bij de verkoopstart van de HomePod werd al aangekondigd dat de slimme speaker later dit jaar naar Duitsland en Frankrijk zou komen. Apple laat er geen gras over groeien en start de verkoop naar verluidt in april. De afgelopen tijd is gebleken dat er meer dan genoeg voorraad is, dus niets lijkt een snelle wereldwijde uitrol tegen te houden.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Siri op HomePod

Misschien is Siri nog het enige struikelblok. Hoewel de virtuele assistent op iOS tientallen talen spreekt, is de talenknobbel van Siri op Apple’s slimme speaker beperkt. Bij een lancering in nieuwe landen, worden ook nieuwe Siri-talen toegevoegd. Mogelijk komt dit omdat Apple specifieke optimalisaties voor iedere Siri-taal moet doen en zijn Frans en Duits al klaar.

Straks een HomePod in Duitsland kopen? Dan kun je ‘m gewoon in Nederland gebruiken, maar er zijn wel wat beperkingen. Check hier ook vijf redenen om de Apple HomePod (niet) te kopen.

Reageer op artikel:
‘Apple HomePod vanaf april in Europa te koop’
Sluiten