Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 8 maart 2018

HomePod Mini: Komt er een budgetversie van de Apple HomePod?

Na een allesbehalve soepel ontwikkelingsproces werd de Apple HomePod vorige maand gelanceerd. Eindelijk heeft Apple ook een slimme speaker. Althans, slim, recensenten zijn niet zo te spreken over Siri zelf. Waar de assistent op smartphones al jaren achterloopt op Google Assistant en Amazon’s Alexa, is de situatie al helemaal schrijnend op de HomePod. De geluidskwaliteit is wel om over naar huis te schrijven. Naar verluidt veegt de HomePod op dat vlak de vloer aan met de concurrentie.

Goedkopere versie Apple HomePod

Je krijgt dus veel waar voor je geld. Maar ja, het 349 dollar blijft een flink prijskaartje. Wellicht komt daar later dit jaar een oplossing voor, in de vorm van een budgetmodel. Oplettende lezers weten dat er later dit jaar waarschijnlijk ook een goedkopere iPad, MacBook en iPhone aankomen. De premium fabrikant lijkt dus een nieuw segment aan te gaan boren. Althans, als de geruchten blijken te kloppen. Voorlopig kun je dit nieuws dus beter met een korrel zout nemen.

Apple HomePod

Volgens Taiwanese bronnen binnen de leveranciersketen van Apple, komt de techgigant met een goedkopere HomePod die tussen de 150 en 200 dollar gaat kosten. Naar verwachting is het model niet alleen goedkoper, maar ook compacter. Denk aan de Google Home Mini, de kleinere variant van de Google Home. Een budgetvariant van de HomePod maakt Apple extra competitief. Het is nu een kwestie van je slimme software in elk huishouden krijgen. Met een Echo die 99 dollar kost, is het pittig om dat voor elkaar te krijgen met een slimme speaker van 349 dollar.

Google Home Mini
De Google Home Mini

De speaker zal ongetwijfeld ook aan geluidskwaliteit inboeten. Maar goed, dat is allemaal pure speculatie. Voorlopig blijft dit bij een enkel gerucht. Later dit jaar gaan we ontdekken wat Apple echt van plan is. Check hier de opvallend onstuimige geschiedenis van de Apple HomePod.

?Lees ook: Vijf redenen om (niet) de Apple HomePod te kopen

Reageer op artikel:
HomePod Mini: Komt er een budgetversie van de Apple HomePod?
Sluiten