Apple geeft toe dat HomePod je meubels kan beschadigen

Het lijkt er op dat Apple nog niet echt aan het winnen is met hun HomePod. De slimme speaker die sinds kort verkrijgbaar is in een aantal landen vertoont een foutje die niet te maken heeft met de binnenkant van de speaker, maar met de buitenkant. Als je hem op een houten ondergrond zet laat hij daar namelijk witte kringen op achter. Ai.

HomePod en hout zijn geen vrienden

Als je zuinig bent op je meubels, bijvoorbeeld je mooie houten tafel of dressoir, dan is het laatste wat je wilt dat daar permanente kringen op komen doordat iemand er een wijnglas op heeft gezet. Ook wanneer je wat minder zuinig bent op je spullen is dit niet echt chill. Daarom is het logisch om met viltjes te strooien zodat je meubels beschermd blijven. Hier denk je echter niet aan wanneer je ergens een speaker neer zet.

Toch neemt het aantal klachten over de witte kringen die de HomePod achterlaat op een houten ondergrond steeds meer toe. Apple heeft inmiddels laten weten op hun support-pagina dat de speaker inderdaad een afdruk achterlaat op een houten ondergrond.

Apple heeft het antwoord

Volgens het Amerikaanse techbedrijf wordt de afdruk veroorzaakt door een vermenging van de oliën die uit de silicone-basis van de slimme speaker komen, en de oliën die uit de houten ondergrond komen. Dit gebeurt door de lichte vibratie die de HomePod heeft wanneer hij aan staat. Volgens Apple verdwijnen de kringen vanzelf een aantal dagen nadat je de speaker hebt verplaatst.

Apple HomePod Sonos

Apple wijst in hun bericht verder op het feit dat dit niet de eerste keer is dat een dergelijk probleem voorkomt. Zo zijn er ook soortgelijke meldingen over de Echo Dot binnengekomen. Als Apple al wist van de beschadigingen dan hadden ze er wellicht goed aan gedaan om gebruikers van te voren in te lichten over de mogelijke afruk op een houten ondergrond.

Apple raadt nu aan om de HomePod op een andere ondergrond te plaatsen. Twijfel je nu of je wel een HomePod in huis moet halen? Lees hier welke slimme speaker het slimst is.

Reageer op artikel:
Apple geeft toe dat HomePod je meubels kan beschadigen
Sluiten