Apple HomePod volgens analisten binnen 5 weken verkrijgbaar, is het bedrijf te laat?

Het gaat eindelijk gebeuren, de release van de Apple HomePod, komt nu echt dichterbij. De lancering van de slimme speaker van Apple is naar verwachting over een 5 weken. Maar is Apple niet te laat met de verkoop van de HomePod?

Op 5 juni werd de slimme speaker van Apple groots aangekondigd. De HomePod zou dé volgende grote stap voor Siri en Apple moeten zijn. De feestdagen van 2017 zouden voor de eerste verkoopboost moeten zorgen, alleen kwam er geen slimme speaker van Apple. Het bedrijf maakte bekend dat de release in december niet zou lukken en gaf geen duidelijkheid over een nieuwe release-periode. Analisten voorspelden maart 2017 als de meest voor de hand liggende periode.

Apple HomePod

Apple HomePod in februari 2018 beschikbaar?

Nu hebben de gewaardeerde analisten van GBH Insights ook hun zegje gedaan. Uit een rapport van 8 januari blijkt de HomePod binnen 4 tot 6 weken op de markt wordt gebracht. Dit zou betekenen dat de slimme speaker van Apple eind februari in de winkels moet liggen… Maar is het niet al te laat voor Apple?

Apple HomePod

Google en Amazon domineren de markt

Uit de succesvolle geschiedenis van Apple blijkt dat het Amerikaanse bedrijf praktisch nooit de eerste is met een nieuw product. Voordat de iPhone in 2007 uitkwam waren er al smartphones op de markt. Ook met touchscreens. Of wat dacht je van de Apple Watch? Er waren al smartwatches genoeg. Toch krijgt Apple het voor elkaar om binnen een korte tijd uit te groeien tot het grootste horlogemerk ter wereld. Gaat dit dan ook met de relatief dure Apple HomePod gebeuren?

Begin 2018 hebben zo’n 39 miljoen Amerikanen een slimme speaker in huis. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van Amerikanen dit jaar een slimme speaker in huis hebben of halen. Vanuit deze wetenschap is er voor Apple dit jaar nog genoeg marktaandeel te winnen. Maar er moet écht niet langer worden gewacht. Amazon is op dit moment de winnaar en neemt zo’n 75 procent marktaandeel in beslag.

Google en Amazon kiezen er echter ook voor om hun slimme assistenten, respectievelijk Google Assistent en Alexa, open te stellen voor andere fabrikanten. Hiermee zorgen de bedrijven ervoor om in huishoudens terecht te komen die bijvoorbeeld meer fan van de Sonos One zijn. Met deze slimme speaker haalt de consument andere audio in huis, maar wel de assistent van Google of Amazon. Dit gaat met Siri niet gebeuren. Het wordt dus een moeilijk spel voor Apple, maar nog niet onmogelijk.

Reageer op artikel:
Apple HomePod volgens analisten binnen 5 weken verkrijgbaar, is het bedrijf te laat?
Sluiten