Mijlpaal: Huawei heeft Apple eindelijk ingehaald

Huawei roept al jaren dat het rond 2021 de grootste smartphonefabrikant ter wereld wil zijn. De Chinese techgigant is dit kwartaal een stap dichterbij dat doel gekomen. Uit data van analisten blijkt nu namelijk dat Huawei Apple wereldwijd in heeft gehaald.

Huawei verslaat Apple internationaal

Dan hebben we het over het aantal smartphones dat het afgelopen kwartaal is verscheept. Op Samsung na wist niemand meer toestellen aan de man te brengen dan Huawei. Voorheen moest de Chinese fabrikant telkens Apple voor zich dulden.

Goed nieuws voor Huawei, maar overkoepelend gaat het minder goed met de smartphonemarkt. De verkopen van smartphones liepen het afgelopen kwartaal terug, zo bleek uit data van IDC en Strategy Analytics. Vooral Samsung werd daar hard door getroffen.

Huawei Apple

De Samsung Galaxy S9 doet het een stuk minder goed dan het bedrijf hoopte, zo bevestigde Samsung al eerder deze week. Volgens analisten verkocht de Koreaanse fabrikant het afgelopen kwartaal tien procent minder toestellen dan vorig jaar.

Samsung kondigde gisteren tegenover investeerders aan dat het daarom de Samsung Galaxy Note 9 nog eerder uit gaat brengen, om zo de tegenvallende cijfers van de Galaxy S9 te compenseren. Ook werkt het hard aan toestellen met flexibele OLED-schermen. De fabrikant hoopt dat dergelijke innovatie voor een impuls gaat zorgen.

Huawei P20 Pro assistent
De Huawei P20 Pro

Succesnummers

Huawei profiteerde het afgelopen kwartaal vooral van de P20-serie. Varianten zoals de Huawei P20 Pro zorgen ervoor dat consumenten het merk steeds meer als een premium alternatief voor de nieuwste iPhones gaan zien.

En waar Apple enkel in dat segment een rol speelt, scoort Huawei ook flink in het mid-range-segment. Vooral de Nova-serie doet het goed. In totaal verkocht de Chinese fabrikant het afgelopen kwartaal 54.2 miljoen smartphones. Dat is tien procent meer dan Apple, en daarmee beslaat de fabrikant 15 procent van de markt.

Apple verkocht meer toestellen dan voorgaande kwartalen, maar de groei is minder explosief dan wat Xiaomi en Huawei weten neer te zetten. Beide fabrikanten scoren met hun goedkopere modellen in India, waar Apple maar geen tractie weet te krijgen. Wellicht kan de iPhone X Plus daar met zijn dual-SIM ondersteuning verandering in brengen..

Strategy Analytics

Reageer op artikel:
Mijlpaal: Huawei heeft Apple eindelijk ingehaald
Sluiten