A de Jong
A de Jong | LinkedIn Apple 8 jul 2017

Hiervoor staat de ‘i’ in de producten en diensten van Apple

De iPhone bestaat alweer tien jaar. Vermoedelijk heb je er al die tijd wel bij stilgestaan dat je een phone in je handen had, over die hele ‘i’ heb je waarschijnlijk niet nagedacht. Maar Steve Jobs had wel degelijk een gedachte achter de ‘i’ voor de iPhone, iPad, iPod, iTunes en andere i-apparaten van Apple.

De i werd door Apple voor het eerst gebruikt in 1998, toen de iMac werd gelanceerd. Daarop volgde een reeks producten en diensten die allemaal met een ‘i’ begonnen. Dat was dan ook de reden dat er vanuit werd gegaan dat de smartwatch van Apple iWatch zou komen te heten. Veel mensen denken dat nog steeds, maar het werd gewoon de Apple Watch.

apple

Huwelijk tussen de opwinding van het internet en de eenvoud van Apple

Hoe dan ook: de ‘i’ van Apple staat niet alleen voor internet, wat misschien het eerst bij je opkomt als je erover gaat nadenken. Het is wel één van de vijf betekenissen. “De ‘i’ stamt af van het huwelijk tussen de opwinding van het internet en de eenvoud van de iMac”, zei Steve Jobs tijdens de presentatie van die computer.

De andere vier betekenissen van de ‘i’ zijn individual, instruct, inform en inspire. Altijd leuk om te gebruiken als quizvraag. Hieronder zie je de uitleg van Steve Jobs himself.

Steve Jobs mag er dan al een tijdje niet meer zijn, aan een geheim van project van hem wordt nog steeds gewerkt.

Reageer op artikel:
Hiervoor staat de ‘i’ in de producten en diensten van Apple
Sluiten