Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 13 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple’s allersnelste computer ooit komt er aan: iMac Pro per 14 december te koop

Apple heeft bevestigd dat de iMac Pro vanaf 14 december te koop is. De allersnelste iMac ooit heeft een Xeon-processor met maximaal met 18 cores en 128GB geheugen. De verkoopstart werd op de Amerikaanse Apple-site aangekondigd.

Power voor de Pro

De Nederlandse Apple-site is nog niet bijgewerkt, dus we weten de Europese prijzen nog niet. In de VS hanteert Apple een vanaf-prijs van $4999 voor het instapmodel met 8 cores, 32GB geheugen en 1TB SSD.

Met de iMac Pro maakt Apple sinds lange tijd weer een Mac die gericht is op professioneel gebruik. De krachtige all-in-one kan worden geconfigureerd met een Intel Xeon-processor met maximaal 18 cores, 128 GB ECC RAM en 4 TB SSD-opslag. De grafische power wordt geleverd door een AMD Radeon Pro Vega GPU met maximaal 16 GB HBM2-geheugen.

Om het geheel te koelen heeft Apple een nieuw thermisch ontwerp gemaakt. Dat koelt wel 80% efficiënter dan traditionele iMacs. De machine is verder voorzien van vier Thunderbolt 3-poorten, een 10 Gigabit Ethernet-poort, vier USB 3.0-poorten, een SD-slot en good old 3,5 mm-aansluiting. Aan de voorkant vinden we (eindelijk!) een 1080p-camera, stereospeakers, 4 microfoons, Wifi 802.11ac en Bluetooth 4.2.

Eerste iMac met iPhone aan de binnenkant

Naast de krachtige CPU en GPU, is de iMac Pro op nog een gebied bijzonder. De nieuwste all-in-one is naar verluidt ook uitgerust met Apple’s eigen A10-chip. Die zit ook in de iPad Pro en iPhone 7 en maakt nieuwe dingen mogelijk. Denk aan Hey Siri voor de Mac en een betere beveiliging tegen diefstal, het systeem waar we eerder al een stuk over schreven.

iMac Pro

Upgrades op iMac Pro achteraf niet mogelijk

In tegenstelling tot de 27-inch iMac, heeft de iMac Pro geen deurtje aan de achterkant om het geheugen achteraf uit te breiden. Je dient bij aankoop dus meteen de juiste keuze te maken om jaren vooruit te kunnen. Wie dat niet zo prettig in de oren klinkt, kan wachten op de nieuwe Mac Pro. Die wordt in 2018 verwacht en is wel uit te breiden.

Wist je trouwens al dat Apple Shazam overneemt? Je weet wel, die app waarmee je een liedje kunt identificeren waarvan je de naam of de artiest niet weet. Benieuwd wat dat betekent voor Shazam en voor Apple? Lees het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple’s allersnelste computer ooit komt er aan: iMac Pro per 14 december te koop
Sluiten