Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Apple 21 jan 2017

Apple heeft (stilletjes) een product gelanceerd dat de wereld gaat veranderen

De magie van Apple lijkt een beetje op. De nieuwe MacBook Pro valt velen tegen, de iPhone 7 blies ons niet van onze sokken en veel mensen vragen zich af waar de échte innovatie is gebleven.

Dat gebrek aan innovatie is echter maar schijn. Ja, concurrenten zijn op het moment flink aan het innoveren op het gebied van AI en virtuele assistenten. Amazon is met Alexa en de Echo al een heel eind op weg om de early adopter in te pakken.

En dat, vrienden, noemen wij innovatie.

Maar, er brandt een puntje van hoop aan de horizon. Apple heeft namelijk wel degelijk laten zien dat het beschikt over de (hoog)nodige dosis innovatie. En wel met de W1-chip.

w1-chip

Ween? Wone? Of gewoon W1-chip?

De W1-chip zorgt ervoor dat bluetooth een stuk praktischer en minder prehistorisch wordt. De chip zit nu in de AirPods en Beats Solo3 Wireless headphone. Als je headphone een W1-chip kent en dat combineert met andere Apple apparaten ben je automatisch verbonden met al die andere apparaten.

Wat de W1-chip nog meer bijzonder maakt, is dat het bereik groot is. Je kunt in je gehele huis (en dan hebben we het niet over schoenendozen proporties) rondlopen. En ook niet onbelangrijk: het vreet bijna- tot geen batterij.

w1-chip

Een toekomstperspectief

Wat betekent dit dan voor de toekomst? Stel dat je de W1-chip combineert met die virtuele assistent en augmented reality. Dan kun je straks Siri als virtuele assistent zien en ook van alles vragen. Van het licht aandoen tot muziek aanzetten. En dat, vrienden, noemen wij innovatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple heeft (stilletjes) een product gelanceerd dat de wereld gaat veranderen
Sluiten