Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 5 jun 2017

Apple introduceert HomePod: slimme speaker met focus op geluidskwaliteit

Apple is na maanden aan geruchten dan eindelijk ook de markt van slimme speakers ingestapt. Maak kennis met de HomePod, de volgende grote stap voor Siri en Apple. Maar is het genoeg om de vloer aan te vegen met de concurrentie?

Apple HomePod niet draadloos

Na Amazon, Google en Microsoft krijgt Apple dus eindelijk ook een slimme speaker. Siri zal na iPhones, Apple Watches en iPads nu haar intrek nemen in de HomePod speaker. De Apple hub verschilt wel met de andere slimme speakers in dat het niet portable is en via een kabel aangesloten moet worden om gepowered te worden.

Apple HomePod

Dezelfde A8 chip als de iPhone 6

Het Siri speakertje is met 18 cm groot een compact apparaatje. Aan de onderkant is de HomePod uitgerust met 7 tweeters, welke rondom het apparaat zijn geplaatst. Elke tweeter is voorzien van een eigen driver, welke audio beams produceert. Net als de iPhone 6 is de speaker uitgerust met Apple’s A8 chip. Dit zorgt voor dynamische modeling en automatische bass-equalization mogelijkheden.

Surround sound met Apple Music

Een ander verschil tussen Apple’s hub  en de al bestaande apparaten is dat de HomePod is dat het apparaat de grootte en vorm van de ruimte weet te achterhalen. Afhankelijk van deze informatie wordt de geluidskwaliteit automatisch aangepast. Hierdoor heb je in alle ruimtes de perfect afgestemde audio. Uiteraard werkt de Siri speaker ook met Apple Music en wordt AirPlay ondersteund. Daarnaast kan het ook surround sound simuleren om nog beter van de muziek te genieten. Via de 12 kwaliteits microfoons kun je Siri activeren. Siri reageert vervolgens op spraakopdrachten. Ook kan de virtuele assistent berichten versturen, voor je vertalen en herinnering notificaties geven.

Voor hoeveel haal je Siri in huis?

Wie graag in HomePod in huis wil halen moet hiervoor 310 euro afrekenen. Dit is wel een stukje duurder dan bijvoorbeeld de Amazon Echo (180 euro) en Google Home (150 euro). Hoewel het niet echt een handige stap is van Apple om als nieuwkomer een duurder apparaat uit te brengen, zou dit vergeven kunnen worden door de kwalitatief betere audio. Vanaf 2018 zal de speaker naar Europa komen.

Apple HomePod

Siri is de laatste tijd erg druk bezig en is van alle markten thuis. De intelligente assistent kan tegenwoordig ook je Whatsapp berichten voorlezen.

Reageer op artikel:
Apple introduceert HomePod: slimme speaker met focus op geluidskwaliteit
Sluiten