Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 18 jul 2019

Apple gaat investeren in podcasts voor eigen streamingservice

Het blijkt dat bedrijven achter streamingdiensten niet alleen investeren in exclusieve films en series, maar ook audio concent. Zo is Apple momenteel bezig met het werven van partijen die unieke podcasts voor haar streamingdiensten willen maken. Dit om onder andere concurrent Spotify voor te kunnen blijven.

Apple wil exclusieve podcasts kunnen aanbieden

Apple blijkt te willen gaan investeren in het produceren van exclusieve podcasts voor op haar eigen streamingservices. Bloomberg heeft namelijk aangegeven dat het bedrijf op deze manier wil concurreren met rivalen als Spotify en Sticher. Deze partijen bieden namelijk al volop exclusieve podcasts aan.

Tevens werd aangegeven dat Apple uitgereikt heeft naar enkele grote mediabedrijven die audio content produceren. Het doel hiervan was om te kijken of er mogelijkheden zijn om exclusieve rechten te kopen.

In de afgelopen periode heeft Apple makers van podcasts al verblijdt met enkele noemenswaardige verbeteringen. Zo zijn er voortaan uitgebreidere analytics en een speciale Podcast app voor macOS gebruikers.

Spotify

Ondertussen is ook Spotify erg actief geweest in het verwerven van haar eigen podcastmediabedrijven, waaronder Gimlet, dat verantwoordelijk is voor de populaire podcast ‘Reply All’. Ook Anchor en Parcast zijn nu in handen van de populaire muziekstreamingdienst.

Desondanks heeft Apple momenteel nog steeds de meeste luisteraars als het gaat om podcasts. Dit heeft mogelijk te maken met het feit dat Spotify teveel met randzaken bezig is.

Apple TV+

Een ander platform waar flink in geïnvesteerd lijkt te worden is Apple TV+, de aankomende Netflix concurrent van het bedrijf. Er is onder andere een sci-fi serie gemaakt waarin we een alternatieve variant van de maanmissie zien. Dit project gaat For All Mankind heten en onlangs is hiervan weer een trailer verschenen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere titels aangekondigd. Lees hier een uitgebreid overzicht van de exclusieve content die naar het platform gaat komen.

Reageer op artikel:
Apple gaat investeren in podcasts voor eigen streamingservice
Sluiten