Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 12 feb 2019

iPhone FaceTime bug gefixt, maar ander belangrijk probleem blijft

Apple heeft de laatste tijd nogal wat problemen gehad met zijn iOS updates en menig iPhone-gebruiker begint er nu toch wel een beetje klaar mee te zijn. Eén van de laatste problemen met iOS was de FaceTime bug, waardoor je afgeluisterd kon worden door mensen die je via de Apple app belden. Gelukkig is er nu eindelijk een iOS 12.1.4 update, welke afrekent met de desbetreffende bug. Een ander iOS probleem dat al een tijdje langer speelt, lijkt echter met de nieuwe update niet opgelost te zijn.

Problemen met internet na iOS update

Al een tijdje klagen verschillende iPhone-gebruikers over het feit dat ze sinds de iOS 12.1.1 update problemen hebben met hun mobiele internetverbinding. En met problemen bedoelen we dat de verbinding het gewoonweg niet doet en gebruikers niet op het internet kunnen. Later bleek dat sommige gebruikers ook problemen hadden met hun wifi-verbinding, wat al helemaal vervelend is.

iPhone X

Simkaart en wifi problemen

Helaas blijven gebruikers zelfs na de iOS 12.1.4 update nog steeds problemen houden met de internetverbinding op hun iPhone. Het lijkt er zelfs op dat gebruikers die hier eerder geen last van hadden nu ook de dupe zijn geworden van het probleem. Op Twitter regent het van de klachten en daar laat een gebruiker bijvoorbeeld weten dat zijn iPhone sinds de update geen simkaart meer accepteert. Een andere gebruiker met een iPhone Xs Max kan weer geen verbinding krijgen met haar wifi-netwerk.

AirPods en Touch ID

Daarnaast zouden er bij sommige gebruikers ook problemen zijn met de prestaties van hun AirPods en ook Touch ID en enkele andere features zouden negatief beïnvloed zijn door de nieuwe update. Als je de update nog niet hebt gedaan en verder geen last hebt van je internetverbinding is het misschien verstandig om nog even te wachten. Zorg er echter dan wel voor dat je FaceTime uitschakelt, zodat je niet onverhoopt afgeluisterd wordt.

Het lijkt Apple de laatste tijd even niet helemaal mee te zitten. Onlangs werden ze ook al aangeklaagd in verband met hun twee-factor authenticatie systeem.

PhoneArena

Reageer op artikel:
iPhone FaceTime bug gefixt, maar ander belangrijk probleem blijft
Sluiten