Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 mrt 2019

Apple lanceert iOS 12.2 voor jouw iPhone en iPad: dit is er nieuw!

Na de aankondigingen voor onder andere de Netflix-concurrent, heeft Apple ook iOS 12.2 uitgebracht. Terwijl veel gebruikers al uitkijken naar iOS 13, dat later dit jaar mogelijk verschijnt, kunnen ze tussen het wachten door aan de slag met de meeste recente versie van het besturingsysteem. Wat brengt de update mee voor iPad en iPhone? We zetten het op een rij!

Apple lanceert iOS 12.2 voor iPad en iPhone

Apple heeft gisteravond, vlak na de aankondigingen van onder andere Apple TV+ en Arcade, iOS 12.2 beschikbaar gesteld. Mensen met een iPhone of iPad kunnen dus direct aan de slag met het nieuwe besturingsysteem, welke voorzien is van een aantal flinke wijzigingen. In dit artikel wisten we je al te vertellen wat we ongeveer konden verwachten, maar in hoeverre zijn deze features daadwerkelijk toegevoegd? En zijn de nieuwe diensten, die Apple gisteravond aankondigde, ook direct beschikbaar?

We zetten alle nieuwe features en wijzigingen direct voor je op een rij!

Nieuwe instellingen voor o.a. Schermtijd en HomeKit

Apple heeft met iOS 12.2 aanzienlijk wat nieuwe instellingen toegevoegd voor iPhone en iPad. Zo zijn deze voor de Schermtijd-functie, dat in september 2018 verscheen, een flink stuk nauwkeuriger geworden. Naast een limiet per app is het vanaf nu ook mogelijk om een limiet per dag op te leggen, iets wat vooral handig is wanneer je in het weekend flexibeler wil zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat je meer controle hebt over de feature, wat ons gelijk bij de volgende wijziging brengt. Wie regelmatig gebruik maakt van HomeKit, krijgt nu precies datgeen wat Schermtijd ook krijgt: meer touwtjes in handen. Je hebt nu namelijk volledig zelf de controle om te bepalen welke mensen gebruik mogen maken van je luidsprekers en televisies, en wie niet.

Apple iOS 12.2 voor iPhone en iPad

Wie liever de Kaarten-app van Apple gebruikt, in plaats van Google Maps, krijgt nu ook aanzienlijke verbetering voorgeschoteld. Zo staan er minden elementen in het scherm. Sinds iOS 12 toont de navigatie-applicatie je zaken als het weer en de luchtkwaliteit van de plaatsen waar je naartoe wilt. Dit zorgt voor een aanzienlijke vulling van het scherm, wat best vervelend kan zijn wanneer je onderweg bent. Met de nieuwe update wordt het mogelijk om deze dingen uit het scherm te halen.

Aanzienlijke veranderingen voor Safari

Naast de instellingen van je iPhone en iPad, is ook op het gebied van je browser aanzienlijk wat veranderd. Apple heeft Safari onder andere voorzien van een betere bescherming tegen tracking. Hierdoor is het voor websites een stuk lastiger geworden om je te tracken door middel van cookies. Dit probeert Apple voornamelijk voor elkaar te krijgen door middel van een javascript. Iets wat ondersteund wordt door een extra waarschuwing voor onveilige websites. Voornamelijke domeinen die geen gebruik maken van “httpss”, krijgen een “niet veilig” label van Apple. Beheerders hebben hierdoor een grotere reden om een versleutelde verbinding op te zetten.

Apple iOS 12.2 voor iPhone en iPad

Daarbij zijn ook de web-apps van Safari voorzien van een flinke upgrade. Deze applicaties worden steeds populairder en voelen, door de nieuwe wijzigingen, eindelijk wat meer native aan. Ze kunnen vanaf nu ook het deelmenu gebruiken, werken offline ook en verschijnen als “echte” apps in de zoekfunctie van iOS.

AirPlay 2, App Store en meer!

Apple heeft ook wat wijzigingen doorgevoerd voor zaken als Animoji, de App Store, AirPlay 2 en HomeKit. Die laatste twee zien vooral verbeteringen op het gebied van connectiviteit. Siri haakt bijvoorbeeld aan op de nieuwe functies van HomeKit en Airplay 2. Denk hierbij aan ondersteuning voor AirPlay 2-televisies van merken als Samsung, LG, en Vizio. Tijdens CES 2019 werd al aangekondigd dat dit ging gebeuren en nu is het ook echt daadwerkelijk doorgevoerd. Daarbij is Apple TV ook makkelijker te bedienen met de iOS 12.2 update, doordat de interface van de afstandsbediening is veranderd. Dat gaat gepaard met een flinke uitbreiding van features.

Apple iOS 12.2 voor iPhone en iPad

In de App Store vinden we ook wat wijzigingen. De producent uit Cupertino heeft meer opties toegevoegd voor kortingen op abonnementen in de App Store. Tot nu toe was het voor ontwikkelaars alleen maar mogelijk om een gratis proefperiode of introductie-korting aan te bieden. Vanaf nu kunnen ze ook daadwerkelijk een korting bieden die tijdens de gehele abonnementsduur geldt.

Om het af te maken heeft de producent uit Cupertino ook vier gloednieuwe Animoji’s toegevoegd aan de iPhone X, XS, XR en XS Max.

Apple iOS 12.2 voor iPhone en iPad

Ook dit is er nieuw

Naast de bovenstaande grote wijzigingen zijn er ook aanzienlijk wat tweaks doorgevoerd door Apple. We zetten ze voor je op een rij

  • Wallet App heeft nu een interface met zwarte knoppen
  • Wallet-App toont de meest recente transactie onder oude kaarten
  • Apple Nieuws voorzien van een nieuw logo
  • iPhone-naam, software-versie en meer informatie zijn nu op een andere plek te vinden (Algemeen – Info)

iOS 12.2 is nu te downloaden voor iPhone en iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple lanceert iOS 12.2 voor jouw iPhone en iPad: dit is er nieuw!
Sluiten