Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 februari 2019

Mijlpaal voor Apple: groot aantal apparaten voorzien van iOS 12

In tegenstelling tot zijn voorganger is iOS 12 vanaf het moment van release populair geweest. Apple maakte eerder al bekend dat het nieuwe besturingsysteem in de eerste maand na release al op ruim 50% van de iPads, iPhones en iPods te vinden was en daar wordt nu nog een flinke schep bovenop gedaan. Apple bereikt een nieuwe mijlpaal met iOS 12.

Groot aantal Apple apparaten voorzien van iOS 12

Waar iOS 11 niet heel veel wist te doen voor Apple qua populariteit, scoorde iOS 12 wel aanzienlijk. Het besturingsysteem was binnen een maand al op 50% van de iPhones, iPads en iPods te vinden. In december 2018 was dat percentage alweer met 20% gegroeid, wat ervoor zorgde dat 70% van de apparaten voorzien waren van iOS 12. Apple laat vandaag weten dat er op 24 februari, afgelopen zondag, wederom een mijlpaal behaald is. Inmiddels is iOS 12 op maar liefst 80% van de iOS apparaten te vinden, en dat is best indrukwekkend.

Het betekent namelijk dat 4 op de 5 iOS apparaten voorzien zijn van het meest recente besturingsysteem. Wanneer we alleen kijken naar de smartphone die in de afgelopen 4 jaar uitgebracht hebben, is zelfs 83% voorzien van de nieuwste software. Wanneer we deze cijfers naast dat cijfers van iOS 11 leggen, is het overduidelijk te zien dat het huidige systeem een stuk populairder is. Zo was het vorige besturingsysteem rond deze tijd slechts op 70% van de apparaten te vinden. iOS 11 kreeg het rond de zomer pas voor elkaar om de 80% te passeren en behaalde in september 2018 het hoogtepunt met 85%. Dat iOS 12 daar overheen gaat mag duidelijk zijn.

iOS 12

Uiteraard zijn er nog apparaten die gebruik maken van een ouder systeem. Zo beschikt 12% van de iPhones, iPads en iPods nog over iOS 11. Slechts 8% beschikt over een besturingsysteem die ouder is dan dat. Kijken we naar de apparaten die slechts vier jaar oud zijn, dan is dat nog een kleine 5%.

Reageer op artikel:
Mijlpaal voor Apple: groot aantal apparaten voorzien van iOS 12
Sluiten