Ilona Braam
Ilona Braam Apps 28 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple’s iOS 13.1.1 update beschikbaar met broodnodige fix

Iets meer dan een week geleden heeft Apple iOS 13 officieel uitgebracht met allerlei vernieuwingen om je leven een stuk makkelijker te maken. Zo kwam de update met een dark mode en zou het besturingssysteem je iPad productiever maken. Helaas bracht iOS 13 niet alleen maar positieve toevoegingen, maar waren er ook een paar nare verrassingen. Inmiddels is Apple echter met iOS 13.1.1 aan komen zetten en zijn er een paar dingen gefixt.

Problemen met Fortite en PUBG

Eén van de nare verrassingen van iOS 13 werd behoorlijk snel gespot door fans van Fortnite en PUBG. In beide games hebben spelers vaak twee vingers op het scherm om de camera te besturen en het karakter te bewegen, terwijl een derde vinger wordt gebruikt om bijvoorbeeld te richten. In iOS 13 heeft Apple echter een drievingerige gesture toegevoegd en zoals je zou verwachten levert dat in de games problemen op. Dusdanige problemen dat Apple de iOS 13.1 update een week heeft vervroegd.

iOS 13 iPadOS iOS13 iPhone iPad

Keyboard fix

Iets anders dat de nieuwe update fixt het veiligheidsprobleem met betrekking tot keyboards van derden. Apple liet onlangs weten dat deze keyboards onder iOS 13 volledige toegang zouden kunnen krijgen tot gebruikersdata en deze data zonder toestemming via een internetverbinding zouden kunnen versturen.

Apple pakt lege batterij aan

Daarnaast pakt iOS 13.1.1 ook batterijen aan die na de vorige update opeens veel sneller leeg waren. Verder kun je ook verwachten dat Siri beter gaat functioneren als je een iPhone 11, 11 Pro of 11 Pro Max hebt gekocht en wordt er een bug aangepakt, die ervoor zou kunnen zorgen dat Reminder wat langzamer synchroniseert.

Verder heeft Apple vorige week zijn Arcade gaming platform gelanceerd. Mocht je het willen proberen, kun je dat nu een maand gratis doen. Je vindt daar op het moment zo’n honderd games om mee aan de slag  te gaan, waaronder een paar grote titels zoals OceanHorn 2, Lego Brawls en Rayman Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Apple’s iOS 13.1.1 update beschikbaar met broodnodige fix
Sluiten