Waarom Apple’s iOS 13.2 downloaden? Om deze nieuwe emoji natuurlijk!

Emoji zijn niet meer weg te denken uit onze chats. Daarom is het tof dat er steeds meer soorten worden toegevoegd. Zo liet Apple afgelopen zomer al een teaser zien van nieuwe emoji voor iOS. Deze week zijn de 59 nieuwe emoji echt toegevoegd aan de nieuwe iOS 13.2.

De focus van de nieuwe figuurtjes ligt op inclusiviteit en diversiteit. Zo wil Apple meer mensen de juiste emoji laten vinden die past bij wie zij zijn of wat zij voelen.

230 nieuwe emoji in iOS 13.2

De 59 nieuwe emoji zijn in totaal goed voor 75 variaties als je opties voor geslacht mee telt, en voor 230 variaties als je huidskleur ook mee telt. Apple heeft zijn best gedaan om met de 2019 emoji-set meer mensen een gezicht(je) te geven.

Men is het meest enthousiast over de opties om emoji genderneutraal te maken en de emoji van interraciale stelletjes. Daarnaast zijn er ook een aantal dieren toegevoegd (de luiaard, yes!), een emoji in een rolstoel, een gehoortoestel, en iemand met een blindegeleidehond. Deze figuurtjes geven meer ‘gezicht’ aan minderheidsgroepen in de samenleving. Hiernaast kun je met iOS 13.2 ook een knoflook, een banjo of een paar wafels aan iemand sturen.

Nu ook emoji voor mensen met een lichamelijke beperking

De afgelopen jaren heeft Apple meer moeite gedaan om emoji inclusiever te maken. In maart van 2018 stuurde het Amerikaanse techbedrijf een voorstel aan het Unicode Consortium. Dit is een non-profitorganisatie die de standaard bepaalt voor emoji.

Emoji iOS 13.2
Nieuwe emoji in iOS 13.2 (Afbeelding: Apple)

Ondanks dat er al veel figuurtjes beschikbaar waren, ontbraken er nog altijd opties voor mensen met beperkingen. Daar probeert Apple nu verbetering in aan te brengen met een aantal emoji voor slechtzienden, slechthorenden en mensen met een lichamelijke beperking. Voordat Apple het voorstel indiende heeft het een een aantal organisaties voor mensen met beperkingen geraadpleegd.

Apple‘s iOS 13 werd in september gelanceerd maar heeft veel bugs en krijgt daarom regelmatig updates.

Apple’s iOS 13.2 is onder andere te downloaden voor de iPhone 11. Interesse om het toestel aan te schaffen, check dan deze link voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Waarom Apple’s iOS 13.2 downloaden? Om deze nieuwe emoji natuurlijk!
Sluiten