Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Apple 5 jun 2019

iOS 13: Apple introduceert nieuwe Volume HUD (en zo ziet hij eruit)

Wie WANT een beetje in de gaten heeft gehouden afgelopen dagen, zal het zeker niet ontgaan zijn dat Apple veel nieuws heeft aangekondigd tijdens de WWDC19 Keynote. Maar er zijn ook een aantal zaken die later pas aan het daglicht zijn gekomen. Zo is het nieuwe iOS 13 besturingssysteem voorzien van een nieuwe Volume HUD, maar hoe ziet hij er precies uit? Tijd om een kijkje te nemen!

Apple introduceert nieuwe Volume HUD iOS 13

Tijdens de Keynote van Apple op WWDC19 zagen we de komst van een aantal nieuwe iOS 13 features. Zo zagen we onder andere dat de producent uit Cupertino ervoor gekozen heeft om eindelijk een Dark Mode toe te passen op het besturingssysteem van de iPhone. Iets waar gebruikers al jaren naar vroeger. Maar uiteraard is dat niet het enige dat veranderd is. Fans van Apple zaten al tijden met smart te wachten op het nieuwe systeem en we kunnen inmiddels wel rustig melden dat de eerste vooruitzichten niet tegenvallen. En dat heeft ook zeker te maken met een van de features die niet op het podium getoond werd.

De mensen die op een compleet re-design rekende voor iOS 13 komen, op de Dark Mode na, best thuis van een koude kermis. Maar dat wil niet zeggen dat er niet genoeg verbeteringen zijn doorgevoerd in het nieuwe systeem. Gelukkig heeft Apple niet alles op het podium laten zien, waardoor de media op WWDC19 wel voor een verrassing kwamen te staan. Er is namelijk een UI aspect die al jaren besproken wordt: de Volume HUD. En dat ding heeft een nieuw uiterlijk gekregen voor het homescherm. Het blokje met de grote speaker heeft ruimte gemaakt voor het onderstaande design.

Misschien niet zo minimaal als dat sommige mensen misschien hoopte, maar wel degelijk verbeterd. Apple heeft de animatie naar de zijkant van het scherm geplaatst en hem een stuk kleiner gemaakt. En eerlijk is eerlijk: dat was wel nodig ook!

Reageer op artikel:
iOS 13: Apple introduceert nieuwe Volume HUD (en zo ziet hij eruit)
Sluiten