Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 5 jun 2019

Zo ga je alvast aan de slag met Apple’s iOS 13 bèta

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Apple gisteren van start is gegaan met zijn WWDC 2019 conferentie. Tijdens het evenement kwam het bedrijf met allerlei nieuwe aankondigingen en konden we alvast kennis maken met iOS 13 inclusief een dark mode. Helaas duurt het nog even voordat de officiële versie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar is, maar voor die tijd is er wel al een bèta. Dit is hoe je ermee aan de slag gaat.

iOS 13 voor ontwikkelaars

Op het moment is er een bètaversie van iOS 13 beschikbaar voor ontwikkelaars en als het goed is krijgen we in juli ook een publieke bèta waar iedereen mee aan de slag mag. Om de ontwikkelaarsversie in handen te krijgen, kun je twee dingen doen. Als eerste kun je de officiële weg op gaan en je aanmelden als ontwikkelaar. Als officiële iOS ontwikkelaar moet je helaas wel wat betalen. Het kost zo’n 99 dollar per jaar om een developer account te krijgen, maar daarvoor mag je wel een app toevoegen aan de App Store (als je toevallig echt een ontwikkelaar bent). Mocht je zo’n betaalde account hebben, kun je de iOS 13 bèta op deze pagina downloaden.

iOS 13 iPadOS

Onofficiële omweg

Uiteraard heeft niet iedereen zin om 99 dollar per jaar te betalen en er is dan ook een manier om de ontwikkelaarsbèta als normale gebruiker lekker toch te installeren. We moeten er wel bij zeggen dat dit niet de officiële manier is en we het dan ook niet aanraden. Apple zal het zeker niet leuk vinden als je het doet, maar je kunt online zoeken naar een iOS 13 bèta profile om te installeren op je iPhone of iPad. Nadat je je device opnieuw hebt gestart, kun je vervolgens de iOS 13 OTA update zien in je instellingen om te installeren. Op het moment lijkt Apple echter de OTA methode nog niet beschikbaar te hebben gesteld. Dat zal waarschijnlijk aan het einde van de maand gaan gebeuren, dus moet je sowieso nog even wachten als je niks wilt betalen.

Wachten op de publieke bèta

Uiteraard kun je ook gewoon als een brave gebruiker wachten totdat Apple met de publieke bèta komt. Zoals gezegd zal dat volgende maand gaan gebeuren en op zich is dat ook wel vroeg genoeg om te bekijken wat iOS 13 allemaal te bieden heeft. Zoals altijd bij een bèta moet je je wel realiseren dat het nog geen af product is. Er zouden dus nog dingen mis kunnen gaan en het is altijd verstandig om een backup te maken van je bestanden. Overigens kun je niet met alle iPhones en iPads aan de slag met iOS 13. In dit artikel kun je lezen welke toestellen allemaal geschikt zijn voor de update.

 

Reageer op artikel:
Zo ga je alvast aan de slag met Apple’s iOS 13 bèta
Sluiten