Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 februari 2019

Apple: ‘deze iPhones gaan iOS 13 ondersteunen’

Apple lanceert elk jaar een nieuw besturingsysteem voor zowel de iPad als de iPhone. Waar we sinds 2018 aan de haal gaan met iOS 12, zal iOS 13 dit jaar het daglicht gaan zien. Maar welke toestellen kunnen de nieuwe software aan en welke toestellen moeten het met iOS 12 blijven doen?

Deze iPhones ondersteunen straks iOS 13

Het afgelopen jaar heeft Apple zich, met iOS 12, ingespannen om oudere toestellen up to date te houden. Dit hield in dat iPhones als de 5S, 6, 6S en SE gewoon aan de haal konden gaan met de meest recente software. De grote invloed van iOS 12 was de snelheid en stabiliteit, wat Apple naar ons idee prima voor elkaar kreeg. Maar het hele verhaal gaat, volgens Israëlische website The Verifier, met iOS 13 helemaal anders worden.

Volgens de website gaat iOS 13 minimaal de iPhone 7 vereisen. Dat zou betekenen dat Apple onder andere de iPhones 6S en iPhone SE, die het onlangs weer verkoopt, het zouden moeten blijven doen met het huidige besturingsysteem. Iets wat door The Verifier wordt vertelt naar aanleiding van verschillende, betrouwbare, bronnen. Echter lijkt het Nederlandse OneMoreThing het daar niet zo mee eens te zijn. Deze betrouwbare Apple website ziet dit als een moeilijk te geloven gerucht.

Wat betreft besturingssystemen is het Apple’s oudste, momenteel nog ondersteunde, model wat de volgende update niet zal krijgen. Wat dat betreft is het de iPhone 5S die het dus dit jaar met iOS 12 zou moeten doen. OneMoreThing ziet het dan ook niet snel gebeuren dat de iPhone 6, iPhone 6S en iPhone SE, die alleen beschikken over vrij moderne chips, niet meer ondersteund zullen worden. En wij heel eerlijk gezegd ook niet.

iOS 12.1

De enige manier waarop dit zou kunnen gebeuren, is als Apple iets drastisch wil toevoegen wat meer kracht vereist dan normaal gesproken. En dan nog zien we Apple de feature eerder niet uitbrengen voor de oudere toestellen, dan dat het direct de ondersteuning stopt.

Reageer op artikel:
Apple: ‘deze iPhones gaan iOS 13 ondersteunen’
Sluiten