Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 jan 2019

Apple lanceert iPad 7 en iPad Mini 5 mogelijk eerder dan verwacht

Apple heeft in 2019 misschien niet helemaal de start waar het op hoopte, maar het is wel klaar om los te gaan dit jaar. Volgens nieuwe informatie van DigiTimes is de Amerikaanse producent meer van plan dan alleen het lanceren van de nieuwe iPhone 11. Apple komt naar verluidt eindelijk met een opvolger van de populaire iPad Mini 4, maar houdt het daar niet bij. De producent lanceert, eerder dan we hadden verwacht, ook de gloednieuwe Apple iPad 7. 

Apple lanceert iPad 7 en iPad mini 5 eerder dan verwacht

Apple heeft 2018 alles behalve lekker afgesloten. Nadat het de productie van zijn nieuwe iPhones terug moest schalen, is ook de omzetverwachting voor het eerste kwartaal van 2019 naar beneden gehaald. Als resultaat daarvan moest de producent in januari wederom de productie van de iPhones verlagen. Daarnaast heeft het ook de verkoopprijs van de iPhones naar beneden geschroefd in China, om de markt daar iets meer te veroveren dan het nu deed. Wie overigens denkt dat Apple bij de pakken neer gaat zitten heeft het mis. Volgens nieuwe informatie kunnen we ons opmaken voor een nieuwe iPad Mini en een nieuwe “standaard” iPad. Twee apparaten die, naar onze verwachting, eerder zullen verschijnen dan we vooraf dachten.

Nadat Apple een paar jaar de iPad Mini geen upgrade heeft gegeven, komt er eindelijk een vervolg op de iPad Mini 4. Volgens DigiTimes, die informatie heeft gebaseerd op bronnen binnen een Apple leverancier, kunnen we twee nieuwe iPad varianten in de eerste helft van 2019 verwachten. Eind vorig jaar gingen de geruchten rondom nieuwe iPads al rond, maar kregen we snel te maken met radiostilte. Volgens de leveranciers gaat Apple een vijfde generatie iPad Mini en een nieuwe instapmodel iPad op de markt brengen.

Beide tablets gaan gebruik maken van panelen die voorzien zijn door Taiwan’s General Interface Solution en TPK Holding. Ook het Chinese O-film Technology draagt haar steentje bij, al moeten we nog maar wachten hoe dit verloopt aangezien er redelijk wat spanningen zijn tussen Amerika en China.

Stilte rondom iPad Mini

De iPad Mini serie debuteerde oorspronkelijk in 2012 als Apple‘s meest betaalbare en compacte tablet uit de gehele line-up. Met een 7.9-inch scherm en een prijskaartje van €329 (later €299) was de tablet bijzonder populair. Zeker bij ouders met kleine kinderen wist de Mini ontzettend lekker te scoren. Echter heeft Apple deze serie een klein beetje laten verwateren. Het succes van de iPad Mini 4 was nog hoog genoeg om niet met een opvolger te komen en richtte zich vooral op de instapmodel iPad.

Apple iPad

Het is nog maar de vraag of Apple zowel de iPad Mini 4 als de zevende generatie iPad tegelijkertijd gaat onthullen. Waar de iPad Mini al een paar jaar geen upgrade meer heeft gehad, is de zesde-generatie iPad nog in maart 2018 voorzien van verbeteringen. De kans dat rond dezelfde tijd dit jaar beide iPads worden geïntroduceerd is best aanwezig. Dit zou kunnen gebeuren door een apart event, een persbericht of tijdens WWDC 2019.

Reageer op artikel:
Apple lanceert iPad 7 en iPad Mini 5 mogelijk eerder dan verwacht
Sluiten