Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 26 jan 2018

Tijd voor de notch: de iPad met Face ID komt eraan

De iPhone X is momenteel het enige apparaat met gezichts­scanner Face ID, maar waarschijnlijk niet het laatste. Er gingen al enige tijd geruchten over een iPad met Face ID en die zijn nu zo goed als bevestigd.

In de eerste betaversie van iOS 11.3 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe iPad met gezichts­scanner. Apple noemt de nu nog mysterieuze tablet “Modern iPad” en met die naam werd vorig jaar ook naar de iPhone X verwezen. Het toestel met Face ID heette in betaversies van iOS “Modern iPhone”.

iPad met Face ID en dunnere randen?

De ontdekking werd gedaan door de Braziliaanse Twitter-gebruiker Filipe Espósito. Hij weet vaker dingen in nieuwe iOS-versies op te graven. Zo had hij ook als eerste informatie over de HomePod. Naast Face ID is de kans ook groot dat Apple’s tablet een nieuw ontwerp met dunnere randen krijgt. Net als de iPhone X. Of de tablet ook van een ‘notch’ voorzien wordt is afwachten.

Nieuwe versie Face ID vereist

Apple heeft nog wel wat werk te doen om Face ID compatibel met de iPad te maken. Momenteel werkt de gezichtsscanner namelijk alleen in portretmodus. De iPad wordt echter ook veel in landscape-modus gebruikt. Face ID kan in liggende stand je gezicht niet herkennen.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Waarschijnlijk komt de gezichts­scanner eerst naar de iPad Pro. De hardware voor Face ID is namelijk niet goedkoop dus het is logisch dat de duurste Apple-tablet eerst gaat. De nieuwe tablet wordt mogelijk tijdens WWDC 2018 vernieuwd, want de vorige vernieuwing was ook tijdens de World Wide Developer Conference in juni.

Naast een iPad Pro met Face ID komt er dit jaar waarschijnlijk ook een nieuwe, goedkopere iPad. Apple zou de instapprijs nog verder willen verlagen. Volgens geruchten krijgt de nieuwe budget-iPad in de VS een vanaf-prijs van $259. De huidige iPad wordt daar voor $329 verkocht. Als we dat omrekenen naar Nederlandse prijzen en er wat Apple-logica op los laten, zou de goedkope tablet € 319 kunnen kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijd voor de notch: de iPad met Face ID komt eraan
Sluiten