Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 29 oktober 2018

Apple’s nieuwe iPad Pro: voorzien van een iPhone 5 design?

Apple gaat morgen hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe iPad Pro’s aankondigen. Tijdens het Apple Event zien we, naar verwachting, de nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch tablets. Volgens verschillende bronnen, waaronder Bloomberg, krijgen ze allebei een nieuwe design. En dat design zal verdomd veel weg hebben van het uiterlijk van de iPhone 5.

Apple iPad Pro x iPhone 5?

In de afgelopen jaren hebben we verschillende designs gezien voor zowel iPhones als iPads. Waar de een misschien wat mooier was dan de ander heeft een groot deel een duidelijke favoriet: de iPhone 5. Voor die mensen is er, als we Bloomberg mogen geloven, fantastisch nieuws. De nieuwe iPad Pro’s, die Apple morgen in New York presenteert, zullen qua design geïnspireerd zijn door het toestel. Dat houdt in dat de iPads voorzien zijn van een vierkante afwerking, iets waar we stiekem heel blij van worden.

Hieronder zien we een concept design van de nieuwe iPad Pro, gemaakt door OnLeaks en MySmartPrice. De vierkante afwerking, met een mat-achtige grijze kleur, ziet er strak uit. Een kleine camera en het Apple logo dragen overduidelijke bij aan een premium look. De voorkant is voorzien van een groot LCD scherm met kleine bezels. Mocht duidelijk worden dat dit de daadwerkelijke look wordt, dan gaat het bedrijf geen gebruik maken van een notch. En ook daar zijn we maar al te blij mee.

iPad Pro design Apple iPhone 5

Goodbye lightning port

De nieuwe iPad’s krijgen niet alleen een verfrissend design, maar beschikken uiteraard ook over nieuwe features. Zo worden de nieuwe tablets voorzien van Face ID, welke zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. Verder zien we nog een grote verandering aan de buitenkant van de nieuwe iPad Pro’s. Als we de geruchten mogen geloven gaan deze generatie tablet’s niet voorzien worden van Apple’s eigen lightning port. Opladen gaat mogelijk worden via USB-C en dat is een unicum, al moeten we de bevestiging nog wel krijgen.

Onder de motorkap veranderd er ook het een en ander. Zo zullen beide units voorzien worden van een A12X chip en krijgen we te maken met Apple‘s eerste eigen grafische chip. Ondersteuning voor de Apple Pencil, en de verwachte Pencil 2, ook aanwezig. Welke van deze features ook echt in de nieuwe iPad Pro’s zitten , zullen we morgen te weten komen tijdens het Apple Event.

 

Apple iPhone 5 inspiratie iPad Pro
De iPhone 5

Tijdens het Apple Event gaan niet alleen de nieuwe iPad Pro’s het daglicht zien, maar nog heel veer meer. Benieuwd naar wat het bedrijf te bieden heeft morgen? Check dan onze roundup!

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe iPad Pro: voorzien van een iPhone 5 design?
Sluiten