David van Benthem
David van Benthem Tablets, Laptops & Computers 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Productie van de nieuwe iPad Pro gaat van start: dit moet je weten

Apple lijkt druk bezig te zijn met de komst van de nieuwe iPad Pro, zo meldt DigiTimes vandaag. Volgens het platform zou het bedrijf uit Cupertino al begonnen zijn aan de productie van de nieuwe tablet.

De verwachting is dt de nieuwe iPad Pro beschikt over een zelfde camerasysteem als de iPhone 11 Pro-modellen dat nu doen. Daarbij kunnen we mogelijk twee varianten verwachten: eentje van 11-inch en eentje van 12.9-inch.

Wanneer kan de officiële bekendmaking verwacht worden van de iPad Pro?

De laatste maanden zijn de geruchten omtrent de nieuwe iPad Pro in grote mate aanwezig geweest. Daardoor kunnen we er nu vanuit gaan dat Apple mogelijk volgende maand de nieuwe tablet al introduceert. Dat zou overigens niet geheel tegen de verwachting in zijn, gezien het feit dat het bedrijf uit Cupertino vorig jaar ook nieuwe iPad-modellen op de markt uitbracht. Zo kondigde Apple destijds de iPad mini en de iPad Air aan. Ook zagen de tweede generatie AirPods het daglicht.

De iPad Pro-modellen worden mogelijk voorzien van een edge-to-edge scherm, dat simpelweg betekent dat schermranden zo goed als niet zichtbaar zijn op de tablet. Het 12.9-inch krijgt mogelijk een resolutie van 2058 bij 2732 pixels en het 11-inch scherm krijgt waarschijnlijk een resolutie van 1668 bij 2388.

Onder de motorkap wordt de A13X Bionic chipset verwacht. Daarmee zou de nieuwe iPad Pro de krachtigste chipset krijgen die Apple ooit gemaakt heeft. Deze wordt mogelijk bijgestaan met een werkgeheugen van 4GB en kan je opslagcapaciteit variëren van 64GB tot 1TB.

Veel gelijkenissen met de iPhone 11 Pro?

Kijken we naar de rest van de behuizing, dan ligt een luxe metalen of glazen achterkant voor de hand. De iPhone 11 Pro modellen hebben namelijk al een dergelijke glazen achterkant. De iPhone 11 Pro was het eerste model telefoons van Apple dat ‘Pro’ genoemd werd. Het zou daarom goed kunnen dat de nieuwe iPad Pro veel gemeen gaat hebben met de iPhone 11 Pro. Als dit inderdaad zo uitpakt ligt een glazen achterkant en een vergelijkbaar uiterlijk van de iPhone 11 Pro camera’s voor de hand.

Gisteren maakte Apple bekend dat de productie van iPhone modellen beïnvloed wordt door de impact van het coronavirus. Toch ligt het niet voor de hand dat de nieuwe iPad Pro en de iPhone 9 hier last van zullen hebben. Ondanks dat de situatie minder snel verbetert dan gehoopt, heeft Apple al aangegeven dat er al sprake is van een herstellende stijgende lijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Productie van de nieuwe iPad Pro gaat van start: dit moet je weten
Sluiten