Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 10 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Apple kondigt gloednieuwe iPhone 11 line-up aan in Cupertino

In het Steve Jobs Theatre heeft Apple vanavond drie gloednieuwe iPhone-toestellen aangekondigd. Geruchten rondom de smartphones gingen al enige tijd de ronde, maar nu weten we 100% zeker wat de nieuwe iPhone 11 line-up te bieden heeft. We zetten het voor je op een rijtje.

Apple introduceert drie iPhone 11 toestellen

Tijdens het Apple Event in Cupertino heeft Apple vandaag drie nieuwe iPhone-toestellen aangekondigd. Waar Apple vorig jaar de iPhone XR, XS en XS Max het daglicht liet zien, konden we ons vandaag opmaken voor de iPhone 11 serie. De producent introduceerde op het podium de nieuwe iPhone 11, de 11 Pro en de 11 Pro Max.

Waar de laatste twee heel duidelijk de opvolgers zijn van de iPhone XS en de XS Max, geldt er een nieuwe regel voor de iPhone 11. Dit is de opvolger van de “goedkopere” iPhone XR en ging eerder dit jaar al door de wandelgangen als de iPhone XR2.

Wat hebben de toestellen allemaal precies te bieden? Hieronder een overzicht.

Apple introduceert de opvolger van de iPhone XR

De opvolger van de populaire iPhone XR heeft dit jaar niet de naam XR 2 gekregen (zoals sommige geruchten eerder deden vermoeden). De smartphone zal de goedkoopste optie zijn in de iPhone 11 serie en is dus ook het instapmodel van de line-up.

De nieuwe iPhone gaat gepaard met een 6.1-inch liquid display, inclusief de brede schermranden en de oude vertrouwde notch van de XR. Uiteraard is het scherm wel uiterst geschikt voor het bekijken van video’s, zeker door de toevoeging van Special Audio (5 speakers) en Dolby Atmos. Het toestel is overigens een uur langer te gebruiken door de verbeterde batterij.

De smartphone is daarbij ook voorzien van een heel nieuw camerasysteem. Zoals we eerder al opmaakten uit de geruchten en renders betreft dit systeem een vierkant blok. Bij de iPhone 11 hebben we te maken met een dual-camerasysteem dat bestaat uit een 12 megapixel wide lens en een 12 megapixel ultra-wide lens. Features die gepaard gaan met dit systeem zijn Night Mode (betere foto’s in het donker) en Ultra-Wide (voor foto’s en video’s uit een grotere hoek). Ook de selfie-camera is verbeterd en is nu voorzien van een 12 megapixel TrueDepth lens. Hiermee is het mogelijk om ook video’s in slowmotion te schieten.

Apple iPhone 11
De Apple iPhone 11 varianten (Bron: Apple)

De nieuwe iPhone verschijnt in de kleuren rood, paars, geel, groen, wit en zwart. Vanaf vrijdag 13 september is het toestel te pre-orderen voor een prijs vanaf €809. De iPhone 11 zal vervolgens op 20 september in de winkels liggen.

Maak kennis met de iPhone 11 Pro

De iPhone XS was vorig jaar de grote opvolger van de iPhone X. Het toestel was net zo groot, maar ging gepaard met nieuwe features. Inmiddels is dit model (zeker qua design) toe aan een derde ontwerp. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er weinig nieuws te vinden is in de iPhone 11 Pro.

Het toestel beschikt over een 5.8-inch Super Retina XDR display en draait op een A13 Bionic chip. De batterij van de iPhone 11 Pro gaat volgens Apple zo’n 4 uur langer mee dan de huidige batterij van de iPhone XS. Opladen moet overigens ook iets sneller gaan, de producent levert de 18W snellader namelijk in de doos van het toestel.

Ook het camerasysteem van de iPhone 11 Pro is vernieuwd. Dit keer gaat het om een triple-camerasysteem in een blokvorm (zoals bij de “normale” 11). Dit systeem bestaat uit een 12 megapixel Wide lens, een 12 megapixel Telefoto lens en een 12 megapixel Ultra-Wide lens. Filmen met de nieuwe iPhone 11 Pro gaat overigens uitstekend, het is mogelijk om in een 4K resolutie met 60 frames per seconde (fps) te filmen. Ook gaat 4x optische zoom gepaard met het nieuwe systeem.

Apple iPhone 11 Pro
De Apple iPhone 11 Pro (Bron: Apple)

De nieuwe iPhone is beschikbaar in de kleuren Midnight Green, Space Grey, Silver en in het vernieuwde Gold. Ook dit toestel is vanaf vrijdag 13 september te pre-oderen en zal vervolgens vanaf 20 september in de winkels liggen. De iPhone 11 Pro is te koop vanaf €1159.

Het paradepaardje van Apple

De iPhone XS Max was vorig jaar het paradepaardje van de iPhone line-up en kent ook dit jaar een uiterst geavanceerde opvolger. In het Steve Jobs theatre werd vanavond de iPhone 11 Pro Max aangekondigd: de grote opvolger van die uitgebreide XS. En net als vorig jaar gaat ook dit model, dat voorzien is van een flink prijskaartje, gepaard met aardig wat indrukwekkende specificaties.

De iPhone 11 Pro Max (het is een hele mond vol) is voorzien van een 6.5-inch Super Retina XDR Display. Het toestel beschikt over dezelfde features als de iPhone 11 Pro, maar beschikt nog over een iets betere batterij. Deze moet 5 uur langer meegaan dan de batterij van de iPhone XS Max. Ook bij dit toestel wordt de 18W Fast Charger geleverd.

Apple iPhone 11 Pro Max
De Apple iPhone 11 Pro Max varianten (Bron: Apple)

De Pro Max is beschikbaar in dezelfde kleurenopties als de iPhone 11 Pro, is ook vanaf vrijdag te pre-orderen en ligt vanaf 20 september in de winkels. Dit toestel is te koop vanaf €1259.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple kondigt gloednieuwe iPhone 11 line-up aan in Cupertino
Sluiten