iPhone 11: alles wat we weten over Apple’s nieuwe vlaggenschip

Ook dit jaar zal er weer een nieuwe iPhone verschijnen. Dit toestel gaat in september uitkomen en zal vermoedelijk de titel iPhone XI of iPhone 11 meekrijgen. Al is het wat ons betreft belangrijker wat voor toegevoegde waarde dit toestel gaat hebben. In dit artikel zullen we daarom ook alles delen wat we toe nu toe over de iPhone 11 weten.

iPhone 11: wat weten we?

Zoals gewoonlijk zullen er in september wederom meerdere nieuwe modellen van de iPhone verschijnen. Uiteraard zijn ook wij erg benieuwd van welke nieuwe functies deze toestellen voorzien zullen zijn. Hieronder delen we alles wat we tot nu toe weten.

Drie modellen

In alle waarschijnlijkheid zullen er ook dit jaar weer drie nieuwe uitvoeringen verschijnen. De kans is groot dat zowel de iPhone XS, iPhone XS Max als de iPhone XR een opvolger zullen krijgen. Men spreekt momenteel vaak over de iPhone XI of de iPhone 11, waar de exacte titels zijn nog niet bekend.

Uiterlijk

De schermformaten zullen dit keer hetzelfde blijven. Toch gaat er qua uiterlijk zeker wat veranderen. Zo zal de achterkant van ‘unibody’ glas zijn, wat wil zeggen dat de gehele achterzijde gevormd is uit één stuk glas.

Apple iPhone 11 renders

Verbeterde camera

De opnieuw ontworpen achterkant blijkt niet zonder functie te zijn. Men vermoedt namelijk dat de nieuwe modellen zullen beschikken over een derde camera. Het zou hier om een groothoeklens gaan voorzien met openingshoek van 130 graden.

Deze derde camera zou echter alleen naar de vernieuwde iPhone XS toestellen komen. Toch zal ook de iPhone XR camera verbeterd worden. Het toestel zal naar verluidt voorzien worden van twee camera’s in plaats van één.

Hierdoor zullen optisch zoomen en het fatsoenlijk maken van portretfoto’s voortaan mogelijk zijn. Daarbij zou de selfiecamera van 7 naar 12 megapixels gaan.

Betere accu

Men meldt ook dat de accu dit keer groter (en daarbij ook beter) zal zijn. Ideaal dus voor mensen die voorheen altijd met een nagenoeg lege telefoon rondliepen.

Snel draadloos laden

Naast een grotere accu gaat het ook makkelijker worden om het toestel weer bij te laden. Waar het maximum voor draadloos laden voorheen 7,5 watt was, blijkt dit nu te worden verdubbeld naar 15 watt.

Bi-directioneel opladen

De meest interessante functie is misschien wel het Bi-directioneel opladen. Dit betekent dat je het toestel ook kunt gebruiken om andere Apple producten mee op te laden. Zoals bijvoorbeeld je AirPods. We vragen ons alleen af of men hierna nog wel voldoende accuduur over heeft voor de iPhone zelf.

Onderwatermodus

Er gaat tevens een gerucht rond over een zogeheten onderwatermodus. Dit betekent dat je het toestel onderwater zou kunnen gebruiken.

Vermoedelijk is dit niet perse bedoelt om tijdens het duiken een selfie door te sturen, maar meer dat de iPhone 11 ook tijdens een regenbui op je aanrakingen zal reageren.

Apple iPhone 11 renders

Release

Zoals gewoonlijk zal de nieuwe iPhone wederom in de maand september verschijnen. Vermoedelijk ergens in de tweede week, omdat dat bij de voorgaande edities ook zo was.

Het lijkt erop dat de nieuwe iPhone toestellen wel de moeite waard zullen gaan zijn, maar het blijkt natuurlijk afwachten. Meer informatie over de iPhone XR specifiek is hier te vinden.

Reageer op artikel:
iPhone 11: alles wat we weten over Apple’s nieuwe vlaggenschip
Sluiten