Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 jan 2019

Apple iPhone 11: ‘grotere batterij is sneller draadloos opgeladen’

Terwijl we ons dagelijks bezighouden met de Samsung Galaxy S10, en de vele geruchten die rondom de serie verschijnen, krijgen we ook steeds meer te horen over de nieuwe iPhone. Apple komt dit jaar zonder twijfel met een nieuwe variant van zijn smartphone. Terwijl de eerste conceptvideo en renders het daglicht al hebben gezien, kunnen we ons ook steeds meer op de specificaties richten. Zo weten we door Weibo inmiddels dat de iPhone 11 mogelijk voorzien is van een flinke batterij, welke ook aanzienlijk snel draadloos is opgeladen.

Apple iPhone 11 verbetert batterij

Dat Apple het in 2018 minder lekker deed op het gebied van de iPhones, is inmiddels wel duidelijk. De producent verlaagde de omzetverwachting van Q1 2019 en zette een stap terug op het gebied van productie. En terwijl we daar nog volop van onder de indruk zijn, vliegen de eerste geruchten rondom de iPhone 11 ook al door de wandelgangen. Eerder zagen we een mogelijk design in zowel stilstaande renders, als een conceptvideo. Rondom de specificaties bleef het stil, maar ook daar verschijnen nu de eerste berichten van. Mochten deze daadwerkelijk kloppen, dan krijgt de batterij van de iPhone 11 een aanzienlijke upgrade. Niet alleen op het gebied van accuduur, maar ook op het gebied van draadloos opladen.

Door een verslag van Weibo, welke door 9to5Mac vertaald is, krijgen we meer inzicht in de nieuwe iPhone 11 (zoals we hem voor nu even noemen). In het verslag zijn verschillende verwachting rondom het toestel te zien, welke de nieuwe smartphone van Apple aanzienlijk gaan veranderen. Zo zien we een gloednieuw display met een hogere verversingssnelheid (90-120Hz), een mogelijk triple-camerasysteem met o.a. een 3X telephoto lens en flinke verbeteringen rondom de accu. Zo is de kans aanzienlijk aanwezig dat Apple een 4000mAh batterij in het toestel stopt, welke door 15W wireless charging sneller is opgeladen dan voorheen.

Kleinere notch?

Uiteraard gebruikt Apple op dit moment een van de breedste, en meest aanwezige, notches van de hele markt. De verwachting dat Apple hier wat aan gaat doen is niet groot, maar we zouden het toch heel graag zien. Zeker na het zien van wat Samsung en OnePlus bijvoorbeeld met de inkeping doen. Toch staat er in het verslag dat de mogelijkheid er is dat Apple de notch gaat verkleinen. Ook zal het toestel beschikken over een 10 megapixel selfiecamera.

Apple iphone XI 2019

Het is nog erg vroeg om zoveel informatie te achterhalen en of bovenstaande ook echt waar is weten we niet. Maar gezien de timing, en vooral de bron, is een flinke korrel zout wel op zijn plaats. Benieuwd wat we verder al weten over de iPhone 11 (of Apple iPhone 2019)? Check dan ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple iPhone 11: ‘grotere batterij is sneller draadloos opgeladen’
Sluiten