Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jun 2019

Camera-protectors iPhone 11 gelekt: controversieel design bevestigd?

Na de notch en de hole-punch heeft 2019 een nieuwe trend te pakken: de vierkante cameramodule. Zowel de iPhone 11 als de Google Pixel 4 gaan die kant op, zo blijkt uit zowel leaks als een bevestiging van Google zelf.

iPhone 11 camera-protector lekt

We hebben al verschillende renders van de iPhones van 2019 mogen bewonderen. Waar de Pixel 4 nog geprezen werd voor zijn high-end look, is Apple’s implementatie iets minder geliefd.

Na de relatief subtiele achterkant van de iPhone XS is wat we tot nu toe hebben gezien namelijk vrij heftig. Waar we aan het begin nog hoopten dat het om eerste prototypes ging, lijkt het design steeds definitiever.

MobileFun heeft een video en foto’s gedeeld van een camera-protector voor de iPhone 11, geproduceerd door accessoiregigant Olixar. Geen screen protector dus, maar een beschermlaagje voor de cameramodule op de achterkant van het toestel.

iPhone 11 camera protector

Dan hebben we het over de iPhone 11, de iPhone 11 Max en de iPhone 11R. Althans, als Apple voor die namen kiest. De iPhone 11R krijgt naar verluidt een 12-megapixel camera in combinatie met een 12-megapixel telefotolens met twee keer zoom.

De andere twee modellen krijgen diezelfde sensoren, samen met een 12-megapixel ultra-wide lens met een hoek van 120 graden. Aan de voorkant zit waarschijnlijk een verbeterde 12-megapixel selfiecamera in combinatie met verbeterde sensoren voor FaceID.

De camera-protectors kunnen nu al besteld worden, voor $10.99 per twee stuks.

Zelfde afmetingen, grotere accu’s

De nieuwe iPhones, die ergens in september gelanceerd gaan worden, behouden naar verluidt het formaat van hun voorgangers. We krijgen waarschijnlijk een 6.5-inch iPhone 11 Max, een 5.8-inch iPhone 11, beide met een OLED-paneel. Daarnaast komt Apple ook met een 6.1-inch iPhone 11R met een LCD-scherm.

De drie toestellen maken gebruik van de Apple A13-chip, en kunnen naar verluidt andere accessoires draadloos laden. Oftewel, AirPods en de Apple Watch. Met die feature in het achterhoofd implementeert de techgigant dit jaar waarschijnlijk grotere accu’s. Op naar september!

?Check ook: Dit zijn de vijf populairste gratis games in de App Store

Reageer op artikel:
Camera-protectors iPhone 11 gelekt: controversieel design bevestigd?
Sluiten