Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Apple iPhone 11: eerste conceptvideo toont opvallend design

Ondanks het feit dat de Galaxy S10 serie de smartphonemarkt in haar greep heeft, zijn we inmiddels ook bezig met de nieuwe iPhone. Vorige week zagen we, tegen alle verwachtingen in, voor het eerst hoe het toestel er mogelijk uit zou komen te zien. Een render van de Apple iPhone 11 toonde ons een opvallend design, welke ook terugkomt in een gloednieuwe concept video. Is dit hoe de nieuwe Apple iPhone 11 eruit gaat zien?

Apple iPhone 11 met opvallend design

De iPhone line-up van 2018 weet het niet zo lekker te doen als haar voorgangers, iets wat Apple met de smartphone serie van dit jaar zonder twijfel recht gaat trekken. Gister kregen we lucht van een mogelijk Samsung modem voor 5G in de toestellen en vorige week kregen we het eerste conceptdesign onder ogen. Ondanks het feit dat dit design vrij opvallend was door de bijzondere camera, gingen we er niet vanuit dat dit het daadwerkelijk design zou worden. Echter keert het desbetreffende uiterlijk van de iPhone 11 (zo noemen we hem even) terug in een conceptvideo en beginnen we steeds meer te wennen aan dit opvallende design.

Betrouwbare bronnen OnLeaks en IceUniverse onthulde beiden het nieuwe design van de iPhone 11. Iets wat opvallend is aangezien de render beschikt over een heel apart design voor de camera. Maar beide mannen hebben het dusdanig weinig mis met dit soort zaken, dat we het bijna wel serieus moeten nemen. Iets wat YouTuber Waqar Khan overigens met ons eens lijkt te zijn. De ontwerpen pakte de 2D renders op en zette ze om tot een 3D concept video. In de video zien we hoe de iPhone 11 er mogelijk uit komt te zien en hoe dit, toch wel, maffe design redelijk begint te wennen. Waar de renders alleen een zwarte variant toonde, komt Waqar ook met een zilveren en een gouden editie.

Check de conceptvideo hieronder:

 

Het echte werk?

Ondanks het feit dat we wel kunnen wennen aan dit design, betekent het niet dat we het ook mooi vinden. We hebben zo’n camerasysteem uiteraard al eerder gezien bij de Huawei Mate 20 Pro, maar past naar ons idee helemaal niet bij de iPhone. De toestellen van Apple staan bekend om hun strakke afwerking en het prachtige premium uiterlijk. Maar wat dat betreft past het uiterlijk van deze iPhone 11 niet in het rijtje van voorgaande varianten.

Het wordt hoe dan ook vrij interessant om te zien wat Apple met haar line-up van dit jaar gaat doen. We hoeven niet te ontkennen dat de huidige line-up van de smartphones het minder goed doet dan Apple gehoopt had. De omzetverwachting werd naar beneden gehaald en de productie van de iPhones werd omlaag geschroefd. Apple moet echt iets gaan doen met de nieuwe iPhone 11 en hoe de producent dat oppakt gaat zonder twijfel interessant worden.

Benieuwd wat we tot nu toe allemaal weten over de nieuwe iPhone? Check dan ons overzicht!

Reageer op artikel:
Apple iPhone 11: eerste conceptvideo toont opvallend design
Sluiten