Mark Hofman
Mark Hofman Apps 10 sep 2019

iPhone 11 event: meer over Apple Arcade en de Netflix-killer

Apple heeft vanavond in Cupertino de gloednieuwe iPhone 11 line-up aangekondigd, maar daar bleef het niet bij. Ook werd er gesproken over Apple Arcade en de Netflix-killer, maar wat was daar nu precies over te melden? We zetten het op een rijtje!

Apple Arcade verschijnt op deze datum

Dat Apple Arcade eraan komt wisten we al even. De streamingdienst dat zich voornamelijk richt op het spelen van games werd al eerder dit jaar aangekondigd. Tijdens de keynote van vanavond liet Apple iets meer informatie los over de nieuwe dienst.

Zo weten we bijvoorbeeld dat dienst vanaf 19 september te gebruiken is. Met de lancering van Apple Arcade gaan maar liefst 100 games gepaard. Deze games zijn onder andere gemaakt door bedrijven als Konami, Capcom en Annapurna Interactive.

Daarbij heeft Apple ook bekend gemaakt dat Arcade in meer dan 150 landen te gebruiken is voor de prijs van $4,99 per maand. De eerste maand is overigens gratis.

Apple Arcade
Apple Arcade (Afbeelding: Apple)

Prijs en beschikbaarheid Netflix-killer

Begin dit jaar werd Apple TV + onthuld: een heuse streamingdienst van de techgigant. De producent uit Cupertino leek in eerste instantie met een echte Netflix-killer op de markt te komen. Na de aankondiging viel het aanbod wellicht wat tegen en werd deze term al snel ingetrokken. Na het zien van de nieuwe informatie van vanavond, kunnen we wel zeggen dat deze term weer terug op tafel mag.

Zo liet Apple vanavond de eerste beelden zien van de nieuwe Original serie genaamd See. We volgen het verhaal van de mensheid die de mogelijkheid om te zien verloren heeft. Wanneer er twee kinderen geboren worden die de mogelijkheid om te zien weer terug hebben, breekt de hel los. Hieronder de eerste beelden van de serie waarin Jason Momoa (bekend van Aquaman) de hoofdrol speelt.

Ook details over de kosten en de beschikbaarheid van Apple TV Plus werden vanavond besproken. Zo weten we dat de dienst vanaf 1 november te gebruiken is en dat er op maandelijkse basis content wordt toegevoegd. TV Plus rolt uit in meer dan 100 landen en zal een prijskaartje krijgen van $4,99 per maand. Maar er was nog One More Thing: 

Wie een nieuwe iPad, iPhone, iMac of MacBook aanschaft, krijgt een jaar lang gratis toegang tot de dienst. Hoe tof is dat?

Alles over het iPhone 11 event

Uiteraard is er vanavond heel veel meer besproken dan bovenstaande onderwerpen. Zo zag de nieuwe iPhone 11 line-up het daglicht. Alle informatie over de nieuwe iPhones lees je hier

Benieuwd naar de zevende generatie iPad of de Apple Watch Series 5? Dan kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iPhone 11 event: meer over Apple Arcade en de Netflix-killer
Sluiten