Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 10 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Apple kondigt ook nieuwe iPad en Apple Watch aan

Naast de gloednieuwe iPhone 11 line-up heeft Apple vanavond nog heel veel meer aangekondigd. Zo onthulde de producent uit Cupertino onder andere een nieuwe iPad en Apple Watch. Tijd om beter naar de producten te kijken.

Zevende generatie iPad een feit

Terwijl iPad OS, het nieuwe besturingsysteem voor de tablets van Apple, op de planning staat is er ook een nieuwe variant van de iPad naar buiten gebracht. Het kleinste, en daarmee ook populairste, model heeft van de producent uit Cupertino een upgrade gekregen.

De zevende generatie iPad brengt een hoop vernieuwingen met zich mee. Zo is het scherm van de tablet, met zijn 10.2-inch, een stukje groter geworden. Het apparaat draait op een A10 Fusion chip, waardoor de nieuwe Apple Arcade service meer dan uitstekend te gebruiken is op de vernieuwde tablet. Daarbij heeft de producent de tablet ook voorzien van Smart Connector ondersteuning, waardoor het aansluiten van een extern toetsenbord een stuk makkelijker (en beter) is.

Zevende generatie Apple iPad
De nieuwe Apple iPad (Afbeelding: Apple)

De zevende generatie iPad, met iPadOS ondersteuning, is vanaf vandaag de pre-orderen en ligt eind deze maand in de winkels. De tablet is te verkrijgen vanaf €389.

Apple Watch Series 5 onthuld in Cupertino

Naast de nieuwe iPhones en een vernieuwde iPad, heeft ook de Apple Watch Series 5 het daglicht gevonden. Het slimme horloge beschikt over Apple Hearing Study, Cycle Tracking en Research Apps. Maar daar blijft het uiteraard niet bij.

Misschien wel de meest opvallende, en tofste, feature is het Always On Display. Door de toevoeging van deze functie zal het scherm van je Apple Watch altijd aan blijven staan. Waar deze voorheen altijd uit ging wanneer jij je pols draaide, blijft deze nu dus gewoon aanstaan. Al gebeurt dit wel met een duidelijk lagere helderheid. Zo kan jij ten alle tijden de tijd blijven zien of je spotactiviteiten blijven volgen.

Daarnaast is ook de batterij van de Apple Watch verbeterd, waardoor het apparaat inmiddels 18 uur mee gaat volgens de producent. Ook is er een kompas toegevoegd aan de smartwatch. Hierdoor is het mogelijk om je richting te zien op Apple Maps (zoals bij de iPhone al mogelijk was) en is er een aparte applicatie toegevoegd.

Apple Watch Series 5
De nieuwe Apple Watch Series 5 (Bron: Apple)

Ook op het gebied van veiligheid is er wat toegevoegd aan de nieuwe Watch Series 5. Het slimme horloge is voorzien van een verbeterde Emergency Calls feature. Hierdoor is het mogelijk om in meer dan 150 landen een noodoproep te starten, zelfs wanneer je iPhone niet in de buurt is. Altijd handig!

De Apple Watch Series 5 is vanaf vandaag te koop en zal op 20 september in de winkels liggen. De prijs van de Apple Watch Series 5 is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de Apple Watch Series 3 inmiddels voor €229 te koop zal zijn.

Meer over de nieuwe iPhone 11 line-up

Zoals we al eerder dit artikel lieten weten, heeft Apple vandaag de nieuwe iPhone 11 line-up bekend gemaakt. De serie bestaat uit de nieuwe iPhone 11, wat simpelweg de opvolger is van de iPhone XR. Daarnaast zijn ook de iPhone 11 Pro en Pro Max toegevoegd aan het aanbod. Benieuwd wat deze smartphones allemaal te bieden hebben? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple kondigt ook nieuwe iPad en Apple Watch aan
Sluiten