‘AirPods draadloos opladen met iPhone 11 toch niet mogelijk’

De afgelopen maanden zijn we veel nieuwe ontwikkelingen en geruchten omtrent de iPhone 11 tegen gekomen. Nu de onthulling van de nieuwe line-up (vanavond 19:00 uur) voor de deur staat, is het tijd voor betrouwbare analist Ming-Chi Kuo om nog een keer naar alle geruchten te kijken. En daaruit kunnen we concluderen dat er bepaalde feature zijn die toch het daglicht niet gaan vinden vanavond.

Reverse Wireless Charging niet op de iPhone 11

Volgens 9to5Mac heeft betrouwbare analist Ming-Chi Kuo nog een keer een kritische blik geworpen op alle geruchten rondom de iPhone 11. Vanavond zal Apple, in het Steve Job Theatre in Cupertino, de nieuwe iPhone line-up bekend maken. De afgelopen maanden zijn de geruchten als paddenstoelen uit de grond geschoten en werd er ook gesproken over een feature die sinds de Galaxy S10 Plus een feit is bij Samsung: Reverse Wireless Charging (beter bekend als Wireless PowerShare). Door de functie wordt het mogelijk om andere producten (zoals smartphones en AirPods) draadloos op te laden via de achterkant van je smartphone.

Maar goed. Zo zou dat kunnen werken wanneer Apple besluit om de technologie in de iPhone 11 serie te stoppen, maar volgens Ming-Chi Kuo is dat niet aan de orde. Er is namelijk een aanzienlijke mogelijkheid dat Apple de feature geschrapt heeft, gezien het feit dat de efficiëntie van het opladen niet aan Apple’s standaard zou voldoen. Helaas voor de fans die er op hoopte, maar de feature lijkt dus niet aanwezig te zijn in de line-up van dit jaar. Al moet dat vanavond uiteraard nog wel officieel bevestigd worden.

Ondersteuning Apple Pencil ontbreekt

De laatste weken werd er in de wandelgangen overigens niet alleen over Reverse Wireless Charging, maar ook over Apple Pencil ondersteuning gesproken. Volgens de geruchten zouden de nieuwe iPhones de stylus, bekend van de iPad, ondersteunen. Volgens Ming-Chi Kuo is de komst van deze feature ook “fake news”. Ondanks het feit dat er afgelopen maand een Olixar hoesje uitlekte met een compartiment voor een Apple Pencil, en bericht van Citi Research waarbij de komst van Apple Pencil ondersteuning bevestigd werd, gaat hij er volgens Kuo dus niet komen.

Apple Special Event 2019 YouTube
Bron: Apple

Dit kunnen we wel verwachten van de iPhone 11

Uiteraard zijn er heel veel dingen die wel te vinden zijn in de iPhone 11. Wat dat precies is zien we vanavond, maar ter voorbereiding hebben we een mooi overzicht voor je gemaakt. In dit artikel lees je precies wat we van het Apple iPhone 11 event kunnen verwachten vanavond.

De Apple keynote begint vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. De presentatie is dit jaar ook via YouTube te volgen!

Reageer op artikel:
‘AirPods draadloos opladen met iPhone 11 toch niet mogelijk’
Sluiten