Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 jun 2019

Gelekte hoesjes bevestigen controversieel design iPhone 11

Google deed eerder deze week een opvallend zet. Nadat het vermeende design van de Pixel 4 lekte, besloot de zoekgigant zelf officiële beelden te delen. Terwijl de Android smartphone pas in oktober onthuld gaat worden. Een maand na de nieuwe iPhone 11 modellen van 2019.

Gelekte case iPhone 11 2019

Daardoor weten we al officieel hoe de Pixel 4 eruit gaat zien. Die timing is niet geheel onbelangrijk: de Pixel 4 heeft een vierkante cameramodule, die enorm op de verwachte cameramodule van de onaangekondigde iPhone 11 lijkt.

Normaliter zou Apple de nieuwe iPhones in september onthullen, en Google zijn pixels in oktober. Dan zou de conclusie ongetwijfeld geweest zijn dat Google Apple had gekopieerd. Nu Google ongebruikelijk vroeg de Pixel 4 heeft getoond, is Apple de copycat. Althans, dat is de indruk die zo wordt gewekt.

De vierkante cameramodules waar beide partijen voor kiezen zijn op zijn zachtst gezegd controversieel. Nieuwe gelekte cases voor de iPhone 2019 maken de situatie er niet beter op. In plaats van één groot gat zijn er kleine uitsparingen voor de lenzen, sensoren en de flash.

Huawei is de fabrikant die deze trend aftrapte, met zijn nieuwste telg uit de Mate-serie. Nu Apple en Google volgen is de kans groot dat de rest van de markt ook zijn heil in deze richting gaat zoeken.

Apple weet naar verluidt nog een subtiele middenweg te vinden door twee van de drie camera’s nagenoeg onzichtbaar te maken. Hoesjesmakers gooien op deze manier echter mooi lelijk roet in het eten.

De kans dat het design uiteindelijk anders uit gaat pakken, is onderhand na alle leaks klein. Van Google weten we het nu in ieder geval zeker. Wordt vervolgd! Check ook de laatste geruchten rondom de opvolger van de iPhone XR, vooral wat de accuduur van het toestel betreft.

Reageer op artikel:
Gelekte hoesjes bevestigen controversieel design iPhone 11
Sluiten