Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Smartphones 8 september 2020

Apple kondigt het iPhone 12-event aan voor 15 september

Eindelijk weten we wanneer Apple de nieuwe iPhone 12 aankondigt. Dit evenement vindt plaats op 15 september laat het bedrijf weten.

Dat Apple met een evenement zou komen in september, stond wel vast. Het was alleen de vraag wanneer. Vandaag maakt het bekend dat het 15 september plaats gaat vinden om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Het iPhone 12-evenement

Het evenement vindt later plaats dan voorgaande eerdere edities. Dat is geen verrassing, aangezien Apple al eerder liet weten dat de nieuwe iPhone later wordt gelanceerd vanwege de coronacrisis. Het bedrijf kon vanwege het virus minder onderdelen produceren dan normaal.

Hoewel Apple niet precies bekend maakt wat het tijdens het event gaat doen, zijn er een aantal onderdelen die we vrijwel zeker kunnen verwachten. De belangrijkste is natuurlijk de lancering van de iPhone 12. Hoewel er nog veel onbekend is, lijkt het vrijwel zeker dat Apple met vier modellen komt. Twee reguliere iPhones van 5.4 en 6.1 inch en twee Pro’s van 6.1 en 6.7 inch. Als het allemaal klopt dan wordt de iPhone 12 van 5.4 inch de kleinste van het bedrijf ooit sinds de iPhone SE uit 2016. De Pro modellen hebben waarschijnlijk drie camera’s en de twee gewone versies twee. Daarnaast gaat de Pro waarschijnlijk beschikken over een ProMotion display met een verversingssnelheid van 120Hz. Wel hebben ze alle vier een OLED-scherm en gaan ze 5G ondersteunen.

Andere aankondigingen

Maar naast de iPhone 12 gaat Apple waarschijnlijk nog meer aankondigen. Een van de sterkere geruchten gaat over een nieuwe Apple Watch. Volgens het laatste nieuws gaat het over twee varianten. Een duurdere Series 6 en een goedkoper model wat de Apple Watch Series 3 moet gaan vervangen. Toch zijn er ook bronnen die verwachten dat de Apple Watch pas later komt.

Ook volgt volgende week wellicht een aankondiging voor een nieuwe iPad. Volgens Bloomberg komt er een iPad Air die wat lijkt op de hedendaags iPad Pro. Dat betekent dat het model komt met een edge-to-edge display.

AirTag

Ook ziet de AirTag wellicht het levenslicht. Volgens Nikkei is gaat deze naast de iPhone 12 in productie. Deze kun je aan spullen vastmaken die je vaak kwijt bent, zoals bijvoorbeeld sleutels. Zo kun je ze makkelijk vinden.

Dan kan er tot slot ook nog een nieuwe koptelefoon en een HomePod-speaker worden aangekondigd al zijn die geruchten wat minder sterk. Apple is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een over-ear koptelefoon. Het zou het eerste van het bedrijf worden onder het merk van Apple zelf nadat het Beats heeft overgenomen.

Wat er uiteindelijk van al deze mogelijkheden wordt gepresenteerd, zien we dus op 15 september om 19.00 uur.

Reageer op artikel:
Apple kondigt het iPhone 12-event aan voor 15 september
Sluiten