Apple bevestigt: ‘iPhone 12 komt iets later dan normaal dit jaar’

De kogel is door de kerk. Apple heeft namelijk tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat de iPhone 12 op een later moment verschijnt dan je verwacht. Dat heeft Apple-CFO Luca Maestri bekendgemaakt. Mogelijk hoeven we niet heel veel langer te wachten, gelukkig.

Maestri zegt over de lancering van de iPhone 12 dat de voorgaande modellen in september gelanceerd werden, maar dat Apple dat dit keer niet gaat halen. De lancering is met enkele weken uitgesteld, maar met hoeveel weken is niet duidelijk. Het uitstel heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er problemen zijn in de bevoorrading, een aanhoudend probleem tijdens de huidige pandemie. De CFO heeft dit echter niet zo bevestigd, dus het kan ook zijn dat er nog iets anders speelt. Andere productgroepen van Apple hebben ook last van dergelijke problemen, waardoor sommige producten minder goed te koop zijn.

Mock-up van de iPhone 12. (Afbeelding: MobileNewser)

iPhone 12 verschijnt weken later

Nu is het natuurlijk de vraag: wanneer verschijnt de iPhone 12 dan wel? Dat weten we momenteel nog niet. Apple heeft namelijk geen ferme releasedatum gegeven. Ook is het nog niet zeker of het bedrijf de nieuwe toestellen voor het komende jaar in september onthult. Meestal kondigt de iPhone-maker smartphones aan in de eerste weken van september, waarna ze voor het einde van de maand verkrijgbaar zijn. De onthulling kan natuurlijk doorgaan, maar de verkoop laat dan op zich wachten.

Dit nieuws komt ook niet helemaal uit de lucht vallen. Verschillende bronnen, waaronder The Wall Street Journal, hadden al laten weten dat bijvoorbeeld de massaproductie met vier weken uitgesteld was dit jaar. Daarnaast liet Qualcomm deze week nog van zich horen, door te suggereren dat de iPhone 12-lancering op zich laat wachten. In de voorspellingen voor de verwachte omzet van het vierde kwartaal heeft Qualcomm het over de impact van de vertraging van een wereldwijde lancering van een 5G-vlaggenschip.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt: ‘iPhone 12 komt iets later dan normaal dit jaar’
Sluiten