Plottwist: vermeende namen nieuwe iPhones gelekt

Apple’s aanbod is wat iPhones betreft er de afgelopen jaren nou niet bepaald simpeler op geworden. Vorig jaar werden we getrakteerd op drie nieuwe modellen: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X.

iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Plus?

De iPhone X verschilt van de andere twee in verschillende aspecten. Zo heeft het flagship bijvoorbeeld een notch, en dunnere schermranden. Daardoor moeten gebruikers afscheid nemen van Touch ID, een technologie die is vervangen door Face ID.

Gezichtsherkenning dus. Dat maakt het een stuk minder simpel voor de doorsnee consument om een toestel uit te zoeken. Vorig jaar wisten we een paar weken voor de lancering nog steeds niet hoe de nieuwe iPhones zouden gaan heten.

Bij de generaties van voor 2017 was het relatief makkelijk te raden: van iPhone 6 en iPhone 6 Plus was de stap naar iPhone 6s en iPhone 6s Plus logisch. Maar hoe zit het dit jaar?

We weten dat Apple eind dit jaar drie nieuwe toestellen uit gaat brengen, allemaal met een notch. Twee toestellen hebben een OLED-scherm, en kunnen gezien worden als directe opvolgers van de iPhone X. Ook komt er een goedkoper model met een LCD-scherm.

Een opvolger van de iPhone 8, zou je dus kunnen stellen. De iPhone 9 dus? Een doorgaans betrouwbare accessoirefabrikant beweert nu de namen van de onaangekondigde iPhones te weten.

Het budgetmodel met een LCD-scherm heet naar verluidt de iPhone 2018. Een simpele naam, die matcht met de manier waarop Apple zijn nieuwe iPads op de markt heeft gezet.

iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Plus? iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Plus?

De directe opvolger van de iPhone X zou de iPhone XS gaan heten. Net zoals de iPhone 5 bijvoorbeeld opgevolgd werd door de iPhone 5S. En het grotere model, de grootste iPhone ooit? Dat wordt volgens de bron de iPhone XS Plus.

Dat toestel krijgt naar verluidt maar liefst een 6.5-inch scherm. In de bovenstaande video komen de nieuwe iPhones in actie. Althans, op gelekt materiaal gebaseerde dummy’s. Zo krijg je een goed beeld van de afmetingen en de verschillen. Volgende maand weten we meer!

Reageer op artikel:
Plottwist: vermeende namen nieuwe iPhones gelekt
Sluiten