Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Controversieel design volgende 2019 iPhone duikt op

We weten allemaal dat Apple eind dit jaar met nieuwe iPhones komt. Hoe die nieuwe modellen eruit gaan zien, is voorlopig echter nog onduidelijk. De geruchtenmolen moet nog op gang komen, maar toch hebben we nu al de eerste vermeende render van de iPhone 2019 XI te pakken.

iPhone 2019 XI duikt op

Of wat voor naam de opvolger van de iPhone XS dan ook mag gaan dragen. Het gaat om een afbeelding die de achterkant van het toestel toont, gebaseerd op informatie van @OnLeaks. Dat is een doorgaans zeer betrouwbare leaker die het zelden mis heeft.

Apple iphone XI 2019 Apple iphone XI 2019

Daar komt ook nog eens de factor bij dat @IceUniverse het design ook nog eens bevestigd. Daarmee heb je twee van de meest gereputeerde leakers van dit moment te pakken. Neem dit nieuws echter desalniettemin met een flinke korrel zout.

Zelfs al zou dit een van de designs zijn waar Apple mee speelt, dan alsnog kan er een hoop veranderen tussen nu en de onthulling. Als we deze geruchten moeten geloven, dan krijgt de iPhone 2019 opnieuw een uitstekende camera aan de achterkant.

Dit keer gaat het echter om een grotere module, een rechthoek. Daar krijg je drie lenzen, LED-flits en zelfs een microfoon voor terug. Althans, als deze informatie blijkt te kloppen.

De derde lens wordt naar verluidt gebruikt voor een 3D-camera, een zogenaamde time-of-flight-module. Daarmee kan de afstand tot een object gemeten worden, wat meer accurate 3D-scans voor bijvoorbeeld augmented reality oplevert.

Meningen zijn verdeeld

Wat vind jij van het resulterende design? De meningen op het internet zij verdeeld. De een vind het een innovatief, strak design, terwijl de ander het bestempelt als het ontwerp van een ‘goedkope, Chinese fabrikant.’ Hoe dan ook zal Apple zich eind dit jaar flink gaan moeten bewijzen, na het slechte nieuws dat Tim Cook onlangs onthulde.

Reageer op artikel:
Controversieel design volgende 2019 iPhone duikt op
Sluiten