Mark Hofman
Mark Hofman Tech 31 jan 2019

Apple iPhone in 2020: ‘3D camera voorzien van laserscanner’

Apple’s plannen om de iPhone op het gebeid van fotografie te verbeteren, gaan verder dan een derde camera. Volgens verschillende bronnen is de producent druk bezig met het produceren van een laserscanner, welke toegepast zal worden op het 3D camerasysteem van de iPhone van 2020. 

Laserscanner voor 3D camerasysteem

Apple is druk bezig met het verbeteren van de iPhone. Zo krijgen we aan verschillende kanten te horen dat de producent dit jaar aan de haal gaat met een triple-camerasysteem. Hoe deze er exact uit komt te zien is niet bekend, maar verschillende renders geven ons wel een idee. Maar waar wij bezig zijn met de iPhone van 2019, is Apple al een stapje verder. Volgens verschillende bronnen van Bloomberg, is de producent druk bezig met de ontwikkeling van een 3D camerasysteem, welke voorzien is van een laserscanner voor diepte.

Pokémon Go

Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een Dot Projection System in Apple’s Face ID, maar de laserscanner gaat het een stuk beter aanpakken. Dat is althans wat de bronnen ons lijken te melden. De laserscanner van het 3D camerasysteem moet diepte op hoge kwaliteit vastleggen om Augmented Reality zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Daarnaast zal het de kwaliteit van Portrait Mode flink verhogen.

Mocht de informatie vanuit Bloomberg kloppen, dan is Apple aan het praten met Sony. De twee kunnen de handen ineen slaan om kwalitatief hoogstaande sensoren te leveren.

Apple iPhone 2020?

De bronnen melden ook dat we de feature niet in de iPhone van 2019 hoeven te verwachten. Apple had dit wel in gedachte, maar moest het project uitstellen om een onbekende reden. Dit jaar komen er overigens wel genoeg verbeteringen voor het vlaggenschip van de producent, maar zal de laserscanner nog even op zich laten wachten.

Apple iPhone XI

Inmiddels komen er steeds meer geruchten rondom de iPhone XI aan het licht. Zo hebben we onlangs een van de meest realistische designs van het nieuwe toestel gezien. Benieuwd hoe het eruit ziet en waarom wij hem zo goed vinden? Check dan dit artikel!

Bloomberg

Reageer op artikel:
Apple iPhone in 2020: ‘3D camera voorzien van laserscanner’
Sluiten