Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 apr 2019

5G iPhone in 2019: gaat het Apple nog lukken?

Als de smartphonemarkt zich anno 2019 ergens op focust is het 5G wel. De ondersteuning voor het netwerk wordt steeds belangrijker en het leek er vorige week even op dat Apple er grote problemen mee zou hebben. Echter weet een wijziging in de rechtszaak met Qualcomm alles te veranderen. Zien we in 2019 alsnog een 5G iPhone? 

Gaat Apple aan de haal met 5G iPhone in 2019?

Afgelopen week stond Apple opeens met de rug tegen de muur omtrent 5G. De producent had de handen ineen geslagen met Intel voor de productie van 5G modems. Echter leek het bedrijf nogal tegen problemen aan te lopen, wat resulteerde in een vertraging van de productie. Intel zou naar verluidt pas vanaf 2021 5G modems kunnen bieden. Alternatieven waren er, door de Amerikaanse strijd met Huawei en de rechtszaak met Qualcomm, niet. Wat moet de producent uit Cupertino?

Dat was vorige week de vraag, maar het antwoord heeft zich inmiddels aangeprezen. Qualcomm en Apple hebben de strijdbijl begraven en komen met een nieuwe deal: de iPhones gaan gebruik maken van het 5G modem van Qualcomm. Buiten het feit dat dit een uiterst interessant einde is van een lange strijd, roept dit ook wat vragen op. Een van die vragen is: kunnen we in 2019 alsnog een 5G iPhone verwachten?

Het antwoord op die vraag is, volgens Apple-analist Horace Dediu, “nee”. Dit maakt hij bekend tijdens een interview met Inverse. Volgens Horace vinden de ontwikkelingen van deze week te laat plaats om de iPhones van dit jaar nog te voorzien van de ondersteuning. Echter moet het originele plan wel weer op tafel liggen.

Apple iPhone X Fold

Apple was vanaf het begin al niet van plan om de 5G iPhone in 2019 te laten verschijnen, het plan is altijd 2020 geweest. Echter leek het er met Intel op dat dit 2021 zou worden. Door de deal met Qualcomm kan de producent uit Cupertino zich weer gaan richten op het oorspronkelijke plan.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
5G iPhone in 2019: gaat het Apple nog lukken?
Sluiten