Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 jun 2019

Betrouwbare Apple-analist: “5G iPhone komt in 2020”

Ming-Chi Kuo, de meest betrouwbare bron als het om Apple gaat, heeft inmiddels wel bewezen dat hij weet waar hij over praat. Hij voorspelde bijvoorbeeld een ruim een jaar geleden dat Apple drie verschillende smartphones zou verkopen, en dat gebeurde uiteindelijk ook echt. Dat hij nu dus meldt dat de 5G variant van de iPhone in 2020 gaat verschijnen, kunnen we dus best serieus nemen.

Apple iPhone 5G verschijnt in 2020

De voorspellingen werden al gedaan, maar nu lijkt er meer zekerheid te zijn. Apple gaat volgens Ming-Chi Kuo de 5G variant van de iPhone in 2020 op de markt brengen. Eerder zat Apple in een benauwde positie toen duidelijk werd dat Intel hun 5G modem niet voor 2021 klaar zou kunnen hebben. Daarom besloot de producent om de handen ineen te slaan met Qualcomm voor de chips. Hiervoor werden de rechtszaken afgehandeld, betaald Apple zo’n 4,5 miljoen dollar en kon het verder met wat ze van plan waren. De grote vraag was eerder alleen wat het officiële plan nu precies was.

Er waren geluiden dat Apple in 2020 een 5G iPhone op de markt zou brengen en ook de producent liet er zelfs voorzichtig iets over los. Maar na de ontwikkelingen tussen Apple, Intel en Qualcomm bleef het bijzonder stil. Gelukkig heeft Kuo laten weten dat het bedrijf volledig op schema ligt met de 5G variant van de smartphone. Dit meldt hij tegenover MacRumors en 9to5Mac. Volgens de analist beschikken zowel de 5.4-inch iPhone en de grotere 6.7-inch beide over 5G ondersteuning in 2020. Iets dat ons het idee geeft dat de XS-variant kleiner wordt en de XS Max variant groter. Ook zal er volgens de voorspelling een 6.1-inch iPhone XR opvolger zijn, maar deze gaat niet beschikken over 5G ondersteuning.

OLED-panelen op alle iPhones

Die laatste maakt overigens wel een interessante ontwikkeling door. Waar het display van de smartphone op dit moment nog een LCD paneel is, en dat in 2019 waarschijnlijk ook blijft, zal het in 2020 beschikken over een OLED-scherm. En dat zou er dus voor zorgen dat alle drie de iPhones in 2020 beschikken over een OLED paneel, waarvan er twee dus ook beschikken over 5G. Ming-Chi Kuo voegt daar wel aan toe dat het de bedoeling is dat alle drie de toestellen in 2021 beschikken over de netwerkverbinding.

iPhone XR RED

Of Ming-Chi Kuo gelijk heeft moet uiteraard nog blijken, maar gezien zijn reputatie kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat het klopt. Al moeten we dit soort nieuws altijd met een korreltje zout blijven nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betrouwbare Apple-analist: “5G iPhone komt in 2020”
Sluiten