Apple iPhone 9: iOS 14 code bevestigt komst van Plus-variant

Dat Apple bezig is met een goedkopere smartphone, in de vorm van de iPhone 9, was al bekend. Een 4.7-inch smartphone die het ontwerp van de iPhone 8 over zou nemen. Maar dat lijkt niet het enige plan van Apple te zijn voor deze line-up.

Dat is het nieuws dat 9to5Mac weet te melden nadat er bewijs gevonden is in iOS 14. Het gerucht gaat al enige tijd dat Apple met een 4.7-inch smartphone komt. Het gaat om een goedkopere variant met het ontwerpt van een iPhone 8. Maar nu er bewijs gevonden is voor een 5.5-inch smartphone, is er voor het eerst een verwachting voor een Plus-variant.

iPhone 9 Plus gevonden in iOS 14?

Dankzij een code in iOS 14 heeft 9to5Mac meer informatie gevonden over de aankomende iPhone 9. Zo wisten we bijvoorbeeld al dat de telefoon voorzien zou zijn van een fysieke home-knop en een 4.7-inch LCD display. Maar daar komt nu dus ook een grotere variant bij: de iPhone 9 Plus.

Althans, dat is de naam die op dit moment genoemd wordt. Het gaat om een 5.5-inch smartphone, waardoor de line-up er hetzelfde uit zou zien als dat van de iPhone 8. Alleen is het wel goed om te onthouden dat de naam slechts speculatief is.

iPhone SE 2 iPhone 8 Apple
Oud model  (Afbeelding: Pexels / Pedro Sandrini)

Op dit moment wordt er in de wandelgangen ook nog de naam iPhone SE 2 genoemd. Ook is er een gerucht dat de smartphone slechts de naam iPhone zou krijgen. Maar met de komst van een 5.5-inch variant, naast de 4.7-inch variant, is de kans wel groter dat de iPhone 9 naam gehanteerd wordt.

A13 Bionic, Touch ID en meer

Volgens 9to5Mac toont bewijs aan dat beide toestellen draaien op de A13 Bionic chip. Dat is dezelfde processor die op dit moment gebruikt wordt in de iPhone 11 en de 11 Pro. Hierdoor zouden de iPhone 9 (en 9 Plus) aantrekkelijker moeten worden voor mensen die op dit moment nog gebruik maken van oudere modellen.

De nieuwe iPhone-modellen beschikken mogelijk over een solide Home-knop, zoals de iPhone 7 en iPhone 8 dat ook deden. Betekent dus dat deze niet beschikt over bewegende delen. Gezien het feit dat de telefoons al instapmodellen bedoeld zijn, zal er geen Face ID aanwezig zijn. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van Apple Pay, is het mogelijk om NFC tags te scannen en wordt de Express Transit functie ondersteund.

De verwachting is dat de iPhone 9 in de lente van dit jaar het daglicht ziet.

Reageer op artikel:
Apple iPhone 9: iOS 14 code bevestigt komst van Plus-variant
Sluiten