Hoe staat het er met het (groeiende) iPhone-batterij probleem voor?

Ben jij in het bezit van een iPhone 6s die uitvalt als er nog genoeg batterij over is? Zo’n iPhone die zodra-ie aan de oplader wordt gelegd weer direct op dertig procent staat? Dan is de kans groot dat jij over een iPhone-batterij met mankementen beschikt.

Dat dit een groot probleem is, is zelfs Apple niet ontgaan. Een maand geleden schreven we al over de oorzaak van dit probleem en wat je hieraan kunt doen. Apple heeft namelijk aangegeven de gedupeerden tegemoet te komen. Ze doen dit door kosteloos jouw iPhone-batterij te vervangen. Mits je voldoet aan de eisen.

iphone-batterij-410311_640

Meldpunt voor iPhone-batterij problemen

Ondertussen is het ruim een maand later. Wij vonden het tijd om te kijken hoe het met het oplossen van dit probleem staat. Het eerste dat ons opvalt is dat ook veel iPhone 5s- en 6-gebruikers ontevreden zijn. Zij geven aan dat hun batterij dezelfde mankementen vertoont als de iPhone 6s. Echter komt Apple hen niet tegemoet. Dat is vreemd.

Daarnaast zijn er ook iPhone 6s-gebruikers waarvan de batterij niet kosteloos wordt vervangen. Hun telefoon beschikt dan niet over het gewenste serienummer. We kunnen dan ook concluderen dat dit probleem niet naar volle tevredenheid wordt aangepakt.

iPhone-batterij

Bewustwording is de eerste stap. ;)

Al met al kunnen we stellen dat Apple bewust is van het iPhone-batterij probleem. Sterker nog, het probleem lijkt toe te nemen. Echter kiest Apple ervoor daar nog (te) weinig aandacht aan te besteden. Voor nu is het enige dat jij kunt doen aankloppen bij de Apple Store en hopen op het beste. Het kan niet lang duren voordat Apple meer aandacht aan deze issue gaat besteden.

Reageer op artikel:
Hoe staat het er met het (groeiende) iPhone-batterij probleem voor?
Sluiten